Ο Ντέιβιντ Παλαιολόγος θα προωθεί Ελληνοαμερικανούς σε δημόσια αξιώματα

Ο κ. Ντέιβιντ Παλαιολόγος με φοιτητές του στο πανεπιστήμιο Suffolk της Βοστώνης . Φωτογραφία: Suffolk University.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο κ. Ντέιβιντ Παλαιολόγος απευθύνεται στην ελληνοαμερικανική κοινότητα της Μασαχουσέτης, ενθαρρύνοντας νέους και νέες να εισέλθουν σε δημόσια λειτουργήματα και στην πολιτική ζωή, σύμφωνα με δημοσίευμα του «State House News Service».

Ο κ. Παλαιολόγος είναι διευθυντής του Κέντρου Πολιτικής Ερευνας και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Suffolk της Βοστώνης και εκ των πλέον ειδημόνων στις δημοσκοπήσεις ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα ευρήματα του οποίου δημοσιεύονται σε εκατοντάδες αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης λόγω της ακριβείας των αποτελεσμάτων του.

Ανάμεσα στις μεγάλες εφημερίδες που συνεργάζονται μαζί του είναι η «Boston Globe» της Βοστώνης και η «USA Today». Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση πρόγνωσης που έκανε στις εκλογές για ανάδειξη κυβερνήτη στη Μασαχουσέτη το 2014, κατά την οποία προέβλεψε πως ο σημερινός κυβερνήτης κ. Τσάρλι Μπέικερ θα εκλεγεί με 3 μονάδες διαφορά και εκλέχτηκε με 2.

Ο κ. Παλαιολόγος σε αποκλειστική συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα» λίγες μόλις ημέρες πριν τις Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στις 3 Νοεμβρίου είχε πει ανάμεσα στα άλλα, ότι «το «momentum» -η δυναμική ή το ρεύμα- υπολογίζει ότι βρίσκεται «με το μέρος του κ. Ντόναλντ Τραμπ».

Ο κ. Παλαιολόγος ηγείται της προσπάθειας PAC (Political Action Committee) για προσέλκυση Ελληνοαμερικανών στο δημόσιο βίο. Είπε πως «πρόκειται για την ενθάρρυνση νέων Ελληνοαμερικανών, γυναικών και ανδρών, να θέτουν υποψηφιότητα για δημόσια αξιώματα» κατ’ αρχήν στην πολιτεία της Μασαχουσέτης. Τόνισε πως «υπάρχει ένα είδος κενού από τότε που έφυγε ο κ. Μιχάλης Δουκάκης».

Ο κ. Παλαιολόγος πρόσθεσε ακόμα πως «χρηματικά ποσά θα είναι διαθέσιμα και για μη ελληνικής καταγωγής υποψηφίους οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να  προαγάγουν τις ιδέες του Ελληνισμού». Εξήγησε πως «είναι σαν να βλέπεις τους ανθρώπους οι οποίοι λαμβάνουν την οικονομική υποστήριξη ως ανθρώπους της οικογένειάς σου».

Υπογράμμισε ότι το PAC δεν θα είναι κομματικό και τόνισε ότι δεν θα του δημιουργεί συγκρούσεις καθηκόντων με την εργασία του των πολιτικών δημοσκοπήσεων. Και συμπλήρωσε, πως θα εξαρτηθεί από την επιτυχία του PAC σε τοπικό επίπεδο της Μασαχουσέτης αν θα ξεκινήσει και PAC σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *