Στον ομογενή Andrew Gounardes το χρίσμα των Δημοκρατικών για την Πολιτειακή Γερουσία ΝΥ

Ο κ. Andrew Gounardes. Φωτογραφία αρχείου: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Ο ομογενής Αντριου Γουναρδής (Andrew Gounardes), είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στην Περιφέρεια 22 (District 22) για την Πολιτειακή Γερουσία της Νέας Υόρκης, καθώς επικράτησε με 58% έναντι του κ. Ρος Μπάρκαν (Ross Barkan), ο οποίος έλαβε 42%.

Ο κ. Γουναρδής δήλωσε σχετικά με τη νίκη του: «Είναι τιμή μου να είμαι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την Περιφέρεια 22 της Πολιτειακής Γερουσίας της ΝΥ. Οι Νεοϋορκέζοι ανά την Περιφέρεια πήγαν στις κάλπες και έριξαν την ψήφο τους στις σημερινές προκριματικές. Είμαι ενθουσιασμένος και ευγνώμων που έλαβα την ψήφο εμπιστοσύνης τους. Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο βήμα ώστε να γίνει η Περιφέρεια μπλε και να πάρουμε πίσω στην Πολιτειακή Γερουσία».

«Καταλαβαίνουμε ότι έχουμε δύσκολο δρόμο προς τη νίκη το Νοέμβριο, αλλά ανυπομονούμε για ό,τι μας περιμένει. Η εκστρατεία μας κοντά στον κόσμο είναι η πιο ισχυρή και η πιο ευρεία που έγινε ποτέ για να κερδίσουμε τον Marty Golden και μεγαλώνει κάθε μέρα. Κουραστήκαμε να σωπαίνουν οι φωνές μας, οι ανησυχίες μας να απορρίπτονται και οι αξίες μας να αγνοούνται. Μαζί μπορούμε και θα υψώσουμε το ανάστημά μας για τις διαφορετικές φωνές στην σπουδαία κοινότητά μας και να καταστήσουμε βέβαιο πως τελικά αντανακλώνται από τους εκπροσώπους τους στο Αλμπανι», πρόσθεσε.

Ακόμη, στο ανακοινωθέν του, ο κ. Γουναρδής συνεχάρη τον κ. Ρος Μπάρκαν για τη δυνατή μάχη που έδωσε στην εκστρατεία και υποσχέθηκε πως θα συνεχίσει τον αγώνα για τα θεμελιώδη ιδανικά που μοιράζονται και οι δύο.

Ο κ. Γουναρδής γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Οι γονείς του έχοντας έντονα μέσα τους τη φλόγα του Ελληνισμού και θεωρώντας χρέος τους να μάθουν τα παιδιά τους την ελληνική γλώσσα, θρησκεία και πολιτισμό τον έγραψαν στο Ημερήσιο σχολείο «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή» της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού από όπου και αποφοίτησε.

Γυμνάσιο πήγε στο Φορτ Χάμιλτον και σπούδασε στο Χάντερ Κόλετζ και στη Νομική Σχολή του Τζορτζ Ουάσιγκτον.

Το σχέδιο του ομογενή πολιτικού ειδικά για την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό του εκπαιδευτικού συστήματος της Νέας Υόρκης περιλαμβάνει την εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης για τη μείωση του αριθμού των μαθητών σε κάθε τάξη, τη διασφάλιση και διατήρηση των καλύτερων εκπαιδευτικών αλλά και την προσαρμογή μαθητών και διδασκόντων σε νέα, συνεχώς μεταβαλλόμενα τεχνολογικά περιβάλλοντα.

Επίσης, περιλαμβάνει την αύξηση της διαθεσιμότητας των ενισχυτικών προγραμμάτων διδασκαλίας, καθιστώντας με τον τρόπο αυτό τη Νέα Υόρκη την πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που εγγυάται συνταγματικά την ελεύθερη και ποιοτική δημόσια εκπαίδευση από τα προ-νήπια μέχρι το κολέγιο για όλους ανεξαιρέτως.

Με τον τρόπο αυτό, η χρηματοδότηση αυτού του ζωτικής σημασίας πολιτειακού θεσμού καθίσταται διαρκώς διαθέσιμη και δεν υπόκειται σε πολιτικές σκοπιμότητες του Αλμπανι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available