Ο ομογενής Δημήτρης Κάργας από το Χιούστον του Τέξας υποψήφιος για το Κογκρέσο

Ο κ. Τζέιμς Κάργας.

Του Θεοδώρου Καλμούκου.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο κ. Δημήτρης Κάργας από το Χιούστον του Τέξας θέτει υποψηφιότητα για το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών με το Δημοκρατικό Κόμμα και συγκεκριμένα για την έβδομη Εκλογική Περιφέρεια την οποία σήμερα κατέχει Ρεπουμπλικανός που ανήκει στο Tea Party.

Σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» και στην ερώτηση τι τον προσέγγισε στην πολιτική, είπε, πως «ζώντας σε μία δημοκρατία απαιτείται οι πολίτες της να συμμετέχουν με διάφορους τρόπους έστω και με το να ψηφίζουν στις εκλογές. Συμμετέχω στα πολιτικά και στις εκλογές από μικρή ηλικία, από τότε που ήμουν στο Eagle Scouts. Ετσι γνώρισα τον γερουσιαστή Ντέιβιντ Μπονιόρ από το Μίσιγκαν, εργάστηκα για τις προεκλογικές του εκστρατείες όταν ήμουν στο Λύκειο, εργάσθηκα στο Καπιτώλιο όταν σπούδαζα στο Κολέγιο και προσλήφθηκα μέλος του προσωπικού του Γραφείου του όταν αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν».

Συμπλήρωσε πως «από τότε έχω βοηθήσει σε όλες τις προεκλογικές εκστρατείες Δημοκρατικών Προέδρων ξεκινώντας από τον Μιχάλη Δουκάκη το 1988 ως εθελοντής ή ως έμμισθο μέλος της εκστρατείας».

Αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα, διότι όπως είπε, «το 2011 μπούχτισα με τις γελοιότητες του Tea Party στο Κογκρέσο και αποφάσισα πως έπρεπε να κάνω το επόμενο βήμα και να θέσω υποψηφιότητα για το Κογκρέσο. Επέλεξα την 7η Περιφέρεια διότι εκείνος ο οποίος έθετε και πάλι υποψηφιότητα ήταν της άκρας δεξιάς του Tea Party και η περιφέρεια αυτή είναι μετριοπαθής. Ηταν ξεκάθαρο ότι δεν αντιπροσώπευε τα καλύτερα συμφέροντα των ανθρώπων και έπρεπε να αντικατασταθεί».

Πρόσθεσε πως «τούτη η Εκλογική Περιφέρεια υποφέρει από τη χειρότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση που υπάρχει στο Τέξας, αλλά ο εκ νέου υποψήφιος Τζον Κούλμπερσον εμποδίζει την επέκταση της δημόσιας συγκοινωνίας».

Μιλώντας για τα θέματα που τον ενδιαφέρουν άμεσα είπε, ότι «ο έλεγχος των πλημμυρών, η αύξηση της χρηματοδότησης της βιοϊατρικής έρευνας, ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, καλυτέρευση δημόσιων συγκοινωνιών και επιδιόρθωση της νομοθεσίας ιατροφαρμακευτικής κάλυψης (Affordable care Act) είναι στην κορυφή του καταλόγου των προτεραιοτήτων μου διότι καθένα από αυτά τα θέματα έχουν απευθείας και άμεση σχέση με τους κατοίκους του Τέξας».

Είπε ακόμα, πως υποστηρίζω την αναθεώρηση του μεταναστευτικού που προσεγγίζει το ζήτημα των ανθρώπων εκείνων οι οποίοι τηρούν τους νόμους συμπεριλαμβανομένων και των χιλιάδων παιδιών τα οποία περνούν τα σύνορα του Τέξας για να τους δοθεί υπηκοότητα. Είμαι υπέρ της προστασίας των συνόρων μας, αλλά κανείς δεν λέγει τι πρέπει να γίνει με τα εκατομμύρια των μεταναστών που είναι ήδη εδώ, ζουν στις γειτονιές μας και συμβάλλουν στην οικονομία μας».

Για την ελληνοαμερικανική του ταυτότητα, είπε: «Πάντοτε ήμουν και είμαι υπερήφανος για την ελληνική και σπαρτιάτική μου καταγωγή».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available