Ο ομογενής A. Gounardes βασικός αντίπαλος του πολιτειακού γερουσιαστή Μ. Golden στη ΝΥ

Ο κ. Andrew Gounardes. Φωτογραφία αρχείου: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η πολυετής κυριαρχία του πρώην δημοτικού συμβούλου και νυν πολιτειακού γερουσιαστή της Νέας Υόρκης, Martin J. Golden, μπορεί να φτάνει προς το τέλος της, επεσήμανε ο βοηθός καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του City University της Νέας Υόρκης, κ. Bob Capano στο Brooklyndaily.com, παρουσιάζοντας ως βασικό διεκδικητή τον Δημοκρατικό, ομογενή Andrew Gounardes.

Ειδικότερα, ο κ. Capano, ανέφερε πως οι Δημοκρατικοί αντίπαλοι του Ρεπουμπλικανού Golden είναι πιο επιθετικοί από ποτέ, έχοντας ενισχυθεί από μαζική παραγωγή αρνητικού Τύπου για τον πολιτειακό γερουσιαστή.

Για τον Andrew Gounardes, έγραψε ότι είναι η 2η φορά που θα διεκδικήσει το αξίωμα, έχοντας λάβει 42% έναντι του Golden το 2012. Αποτελεί δε τον πιο ισχυρό διεκδικητή των Δημοκρατικών.

Εχει συγκεντρώσει περισσότερα από 114.000 δολ. σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, είναι σύμβουλος του προέδρου του τομέα του Brooklyn, έχει αξιοσέβαστο βιογραφικό και σταδιοδρομία και είναι «γιος» της μεγάλης Ελληνοαμερικανικής κοινότητας του Bay Ridge.

Ο κ. Gounardes «κυνηγά» τον κ. Golden για καιρό, είπε ο κ. Capano, από το 2002 όταν ήταν ακόμη στο Fort Hamilton High School και εργαζόταν στην εκστρατεία του Δημοκρατικού Vincent Gentile, τον οποίο ο Ρεπουμπλικανός κέρδισε, διατηρώντας τη θέση έκτοτε.

Σε κάθε περίπτωση ο μόνος Δημοκρατικός που κατάφερε να έχει πάνω από 40% εναντίον του κ. Golden ήταν ο κ. Gounardes, το 2012, όντας τότε 26 χρόνων. Εχασε μόνο για 10.000 ψήφους..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *