Ο ομογενής Andrew Makridis Επικεφαλής Διοίκησης της CIA

Από αριστερά η CDIO, Sonya Holt, o DDCIA, Vaughn Bishop, η DCIA, Gina Haspel και ο COO Andy Makridis. Πηγή: CIA/www.cia.gov.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η διευθύντρια της CIA (DCIA), Gina Haspel, καλωσόρισε την ανάληψη καθηκόντων τριών ανώτερων στελεχών της υπηρεσίας, του αναπληρωτή διευθυντή (DDCIA), Vaughn Bishop, του επικεφαλής διοίκησης (Chief Operating Officer, COO) Andrew -Andy- Makridis (Αντριου -Αντι- Μακρίδης) και της επικεφαλής για τη διαφορετικότητα και την ένταξη (Diversity and Inclusion Officer, CDIO) Sonya Holt.

Η εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν της CIA, ήταν η πρώτη για τους τρεις ανώτερους αξιωματούχους στα νέα τους καθήκοντα.

Ο ελληνικής καταγωγής COO κ. Μακρίδης διαδέχεται τον κ. Brian Bulatao, ο οποίος αναμένει την έγκριση της Γερουσίας για να ορκιστεί υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για τη Διαχείριση.

Ως COO, ο κ. Μακρίδης θα έχει ως αποστολή του την επίβλεψη της καθημερινής λειτουργίας της CIA, θα χειρίζεται θέματα διοικητικά, προϋπολογισμού και προσωπικού, όπως ανθρωπίνων πόρων, πληροφορικά συστήματα, προμηθειών και ζητήματα ασφάλειας.

«Ο Αντι φέρει ένα πλούτο εμπειριών από την 32χρονη καριέρα του στη CIA και έχει μία βαθιά γνώση για το πώς η Υπηρεσία λειτουργεί. Είναι ο απόλυτος ομαδικός παίκτης», δήλωσε η Διευθύντρια κ. Haspel.

Ο αναπληρωτής διευθυντής, Bishop επιστρέφει στην Υπηρεσία μετά από 30 χρόνια καριέρας.

Η διευθύντρια Haspel έκανε λόγο για έναν «απίστευτα έξυπνο αξιωματικό, που είναι πολύ σεβαστός στον τομέα της ανάλυσης και από τους συμμάχους μας».

Η CDIO, Holt αναλαμβάνει τα ηνία μετά από καριέρα 34 ετών. «Υπό την καθοδήγηση με εμπειρία της Sonya, θα συνεχίσουμε να προωθούμε τη διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση στο δυναμικό μας, που είναι τόσο ζωτικής σημασίας για την αποστολή μας», είπε η διευθύντρια της CIA.

Αναλυτικότερα για τον ομογενή Αντι Μακρίδη, η κ. Gina Haspel επεσήμανε:

«Με μεγάλη χαρά, ο Vaughn και εγώ θα θέλαμε να ανακοινώσουμε ότι επιλέξαμε τον Andrew (Andy) Makridis ως Chief Operating Officer (COO) της CIA.

Πολλοί από εσάς είτε γνωρίζετε τον Αντι είτε έχετε εργαστεί μαζί του κατά τα 32 χρόνια της καριέρας του στη CIA.

Εχει προσφερθεί αμέτρητες φορές για τις δύσκολες αποστολές και έχει πάντα θέσει τα υψηλότερα πρότυπα ηγεσίας.

Ο Αντι έχει τη φήμη ότι δημιουργεί ομάδες με ισχύ που οδηγούν προς τα εμπρός την αποστολή της Υπηρεσίας.

Πιστεύουμε ότι αποτελεί σπουδαία προσθήκη στην ομάδα μας.

Ο Αντι εντάχθηκε στην CIA το 1986 μετά από δύο καλοκαίρια με την Υπηρεσία ως graduate fellow. Εντάχθηκε στην Διεύθυνση Πληροφοριών το 1989, όπου υπηρέτησε σε μία σειρά από θέσεις ως ειδικός αναλυτής και στη διοίκηση.

Υπηρέτησε ως εκτελεστικός βοηθός του DDCIA, John McLaughlin, πριν γίνει ο άνθρωπος που ενημέρωνε τον πρόεδρο George W. Bush σε θέματα μυστικών πληροφοριών, μία θέση που διατήρησε από τον Δεκέμβριο του 2001 έως τον Φεβρουάριο του 2004.

Ο διευθυντής, John Brennan, ζήτησε από τον Αντι να δημιουργήσει το Weapons and Counter Proliferation Mission Center, όπου υπηρέτησε ως πρώτος Αναπληρωτής Διευθυντής.

Ο Αντι έχει πτυχίο Αεροδιαστημικής Μηχανικής από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο και master στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Rochester Institute of Technology.

Εχει βαθιά γνώση για το πώς λειτουργεί η CIA. Αυτοί που τον γνωρίζουν, ξέρουν πόσο αφοσιωμένος είναι στην επιτυχία της αποστολής της Υπηρεσίας. Επίσης, γνωρίζετε ότι είναι ο απόλυτος ομαδικός παίκτης. Ο Vaughn και εγώ δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ευχαριστημένοι που ο Αντι συμφώνησε να είναι ο COO».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *