Ο Πάπας καλεί τους Επισκόπους στο Βατικανό για τα σκάνδαλα παιδεραστίας

Ο πάπας Φραγκίσκος. Φωτογραφία: AP/Andrew Medichini, αρχείου.

ΒΑΤΙΚΑΝΟ. Ο Πάπας της Ρώμης Φραγκίσκος καλεί εκτάκτως στη Ρώμη τους προέδρους των Επισκοπικών Συνάξεων σε συνεδρίαση με θέμα συζήτησης την προστασία των ανήλικων παιδιών.

Οπως έχει γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας», νέα κρίση έχει ξεσπάσει στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία λόγω των καινούργιων αποκαλύψεων παιδεραστικών σκανδάλων με δράστες ιερείς.

Επίσης, έχουν συγκλονίσει τον τελευταίο μήνα το Βατικανό οι επώνυμες και ενυπόγραφες αιτιάσεις του πρώην νούντσιου του (πρέσβης) στις Ηνωμένες Πολιτείες Αρχιεπισκόπου Κάρλο Μαρία Βιγκάνο, πως υψηλόβαθμα στελέχη του Βατικανού συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου του Πάπα Φραγκίσκου γνώριζαν για παιδεραστικές δραστηριότητες του πρώην καρδιναλίου της Ουάσιγκτον Θίοντορ Μαγκάρικ, πλην όμως συγκάλυψαν το θέμα.

Ηδη υπάρχουν φωνές από τους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας οι οποίες ζητούν την παραίτηση του ίδιου του Πάπα Φραγκίσκου.

Η συνεδρίαση με τους Επισκόπους ορίσθηκε να γίνει στο Βατικανό από τις 21 μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου 2019, σύμφωνα με αξιωματούχους του Βατικανού οι οποίοι τόνισαν ότι ο Πάπας «έχει συσκεφθεί πάρα πολύ» για το θέμα με το συμβούλιο κορυφαίων καρδιναλίων επί τρεις ημέρες, ανάμεσα στους οποίους πρωτουργό θέση κατέχει ο καρδινάλιος της Βοστώνης Σίαν Ομάλι.

Ελέχθη ότι Ρωμαιοκαθολικοί των Ηνωμένων Πολιτειών ζητούν εξηγήσεις και απαντήσεις σχετικά με το πώς και γιατί επιτράπηκε σε κάποιον με εγνωσμένη παιδεραστική δραστηριότητα όπως ο Θίοντορ Μαγκάρι να προαχθεί στο αξίωμα του καρδιναλίου της Ουάσιγκτον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available