Ο καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στο Μαζί για το Παιδί

Τέσσα Αραβανή-Σαραντοπούλου, ταμίας της Ενωσης Μαζί για το Παιδί, Μάριος Κάσινος, Deputy CEO της Praxia Bank-μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης, Ιωάννης Παπαδάτος, Αντιπρόεδρος της Ενωσης, Υβετ Κοσμετάτου, Chief Marketing & Communications Officer της Praxia Bank, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος της Ενωσης, Μαριλένα Μηναϊδη, μέλος της Ενωσης, Ερρικα Οικονόμου, γενική γραμματέας της Ενωσης. (Ευγενική παραχώρηση στον «Ε.Κ.» από Ενωση Μαζί για το Παιδί»).

ΑΘΗΝΑ. Η Ενωση Μαζί για το Παιδί είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, βραβευμένο καθηγητή του Πανεπιστημίου MIT (Massachusetts Institute of Technology), σε φιλανθρωπικό δείπνο που διοργάνωσε με στόχο την ενίσχυση των σκοπών της, την περασμένη Παρασκευή.

Πλήθος καλεσμένων από τους χώρους του επιχειρείν, της επιστήμης, της ναυτιλίας, του πολιτισμού, της πολιτικής και της δημοσιογραφίας έδωσαν το παρών, προκειμένου να ακούσουν την ομιλία του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη με τίτλο «Πώς οι τεχνολογίες πληροφορικής αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας» και παράλληλα για να στηρίξουν το έργο του «Μαζί για το Παιδί».

Η κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου, πρόεδρος της Ενωσης, με αφορμή την εκδήλωση δήλωσε: «Απόψε είναι μια ιδιαίτερη βραδιά για εμάς στην οικογένεια του ‘Μαζί για το Παιδί’». Είναι μια βραδιά όπου έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε έναν ταλαντούχο Ελληνα επιστήμονα που αφήνει το αποτύπωμά του στον κόσμο μας μέσα από την έρευνα και το έργο του.

Παράλληλα, στο ‘Μαζί για το Παιδί’ στόχος μας είναι να αφήνουμε το δικό μας αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία ανακουφίζοντας την καθημερινότητα των παιδιών που είναι αντιμέτωπα με την αναπηρία, την αρρώστια, την κακοποίηση και τη φτώχεια. Για το 2019 έχουμε θέσει τον πήχυ ακόμα ψηλότερα, πάντα πιστοί στο όραμά μας να μεγαλώσουμε την αγκαλιά μας για να χωρέσουν πολλά ακόμα παιδιά και η καρδιά της Ενωσης να χτυπά μέχρι και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδας».

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Δασκαλάκης (Ευγενική παραχώρηση στον «Ε.Κ.» από Ενωση Μαζί για το Παιδί).

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης είπε χαρακτηριστικά: «Ηταν μεγάλη μου τιμή και ιδιαίτερη χαρά που ήμουν προσκεκλημένος και μπόρεσα να συντελέσω με τον τρόπο μου στο σημαντικό έργο που επιτελεί η Ενωση ‘Μαζί για το Παιδί’. Οπως ανέφερα και κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου, τα παιδιά αποτελούν το μέλλον της χώρας».

Στην ομιλία του, ο καταξιωμένος καθηγητής αναφέρθηκε στην εξέλιξη των υπολογιστών ως επιστήμη τον τελευταίο αιώνα, μίλησε για τις τεχνολογικές επαναστάσεις που έχουν συμβεί τα τελευταία 15 χρόνια, και που έχουν να κάνουν με τις εφαρμογές των υπολογιστών στο διαδίκτυο και παρουσίασε ένα παράθυρο στο μέλλον προβάλλοντας το επίπεδο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η τεχνητή νοημοσύνη, τις προκλήσεις που τίθενται στο μέλλον και πώς ο κόσμος μας μπορεί να αλλάξει με την εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης τόνισε πως ο κύριος επιστημονικός του στόχος είναι να ωθήσει νέους ανθρώπους στη γνώση και να την εξελίξουν.

Οπως είπε, «είμαι εκπαιδευτικός. Στόχος του έργου μου είναι να ‘καλλιεργήσει’ την ανθρώπινη γνώση περαιτέρω και να εμπνεύσει τους νέους να είναι και ο ίδιοι δημιουργικοί, αλλά και να βρουν τρόπους με τους οποίους θα επηρεάσουν τον κόσμο γύρω τους. Αν στο μέλλον ακούσω πως κάποιο από τα παιδιά που επωφελούνται από τις δράσεις της Ενωσης ‘Μαζί για το Παιδί’, ακολουθήσει το δικό μου επιστημονικό πεδίο θα με έκανε πολύ χαρούμενο».

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης είναι καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του ΜΙΤ. Είναι απόφοιτος των Ηλεκτρολόγων του Ε.Μ.Π. (Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου), έκανε διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Berkeley, και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Microsoft.

Η έρευνά του επικεντρώνεται στη θεωρητική πληροφορική και την διεπαφή της με τα Οικονομικά, τη Θεωρία Παιγνίων, τη Στατιστική και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Εχει τιμηθεί με το βραβείο της καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην Πληροφορική από τον διεθνή οργανισμό επιστήμης των υπολογιστών ACM, και προσφάτως το βραβείο Nevanlinna από τη Διεθνή Ενωση Μαθηματικών (International Mathematical Union) για εξαιρετικές συνεισφορές στα μαθηματικά θεμέλια των επιστημών πληροφορικής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available