Ο πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Καρλούτσος διορίσθηκε Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στο κέντρο (και από αριστερά), ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, η πρεσβυτέρα Ξανθή Καρλούτσου και (δεξιά) ο π. Βασίλειος Δρόσος (Φωτ. John Mindala)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος διόρισε τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Αλέξανδρο Καρλούτσο Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Το αξίωμα του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου αποτελεί εξαιρετική διάκριση, η οποία αποδίδεται μόνο κατά την κρίση του Αρχιεπισκόπου. Ο τελευταίος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος υπηρέτησε υπό τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο.

Κατά την Ανακοίνωση, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε:
«Ο π. Αλέξανδρος, όπως είναι γνωστό, υπηρετεί την Ιερά Αρχιεπισκοπή και το Οικουμενικό Πατριαρχείο με διάκριση επί 40 και πλέον έτη. Το αξίωμα του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου αναγνωρίζει τις εξαιρετικές ικανότητες και το ρόλο του στην προώθηση της αποστολής της Εκκλησίας. Προσβλέπω στη συνεχιζόμενη καρποφόρα διακονία του στην Εκκλησία».

1 Comment

  1. Και η εσχατη πλανη, χειροτερη της πρωτης. “Δειξε μου τους φιλους σου, να σου πω ποιος εισαι,” λεει ο λαος μας.
    Να λοιπον τα πρωτα επιτευγματα. Τι θα δουν τα ματια μας ακομα; Αν δεν προσεξη ο πρωτος, θα γινη κι αυτος εσχατος. Ειναι κι αυτα κολπα για να θολωσουν τα νερα. Πρωτα με παραδειγμα στην Γαλλια με προαγωγη αντι για υποδειγματικη καθαιρεση και τωρα στην Αμερικη. Ποτε θα μαθουμε το μαθημα μας απ τα λαθη μας; Αυτη ειναι η υπευθυνοτητα και η διαφανεια μας;
    Τολμω κι εγω σαν ενεργο μελος της εκκλησιας που υπηρετω για χρονια, να εκφρασω την πικρια μου για τα οσα διαδραματιζονται χωρις συνεση και προς περαιτερω σκανδαλισμο. Δεν μπορει να θεωρηθουν αυτα σοβαροι χειρισμοι μιας πολυπαθης ομογενειας που ηλπιζε διορθωσεις των κακως εχοντων και βιωνει μια καλοφιαγμενη προαγωγη αντι για περιορισμο. Οσο για τα νεα φρουτα, εχουν βεβαρημενο παρελθον εν Ελλαδι και Αμερικη.
    Αχ και βαχ! Kι ολα με χαμογελο.
    Μη μιλας, μη γελας, κινδυνευει η Ελλας κι η GOA of Astoria and Ditmars.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available