Ο Γεώργιος Σιαμπούλης μιλά για τον αείμνηστο Ιωάννη Σακελλάρη

Από αριστερά οι Τζέιμς Λογοθέτης, Κιμ Γκουαντάγκνο (αντικυβερνήτης) Μητροπολίτης Ευάγγελος, Ιωάννης Σακελλάρη (τιμώμενος), Τζον Κούρογλου, Ζωή Λογοθέτη και Γιώργος Σιαμπούλης Φωτογραφία αρχείου: «Ε.Κ.» / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΗ

ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Γεμάτος πόνο και θλίψη μίλησε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρόεδρος του Πανγκριγκόριαν (Pan Gregorian) Γεώργιος Σιαμπούλης για τον στενό του φίλο και συνεργάτη Ιωάννη Σακελλάρη (John Sakellaris), ο οποίος απεβίωσε αιφνιδίως την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, βυθίζοντας στην οδύνη και το πένθος την οικογένειά του, τους φίλους και γνωστούς, τους συνεργάτες του και όλους τους ομογενείς που τον γνώριζαν και τον τιμούσαν.

Ο κ. Σιαμπούλης είπε πως «τα αισθήματα για τον Γιάννη είναι πολύ μεγάλα. Επί 22 χρόνια που έχουμε συνεργασθεί εκείνος ως chairman κι εγώ ως πρόεδρος του Πανγκριγκόριαν εδώ έχουμε κάνει μία μεγάλη προσπάθεια, το αναδείξαμε, το προωθήσαμε, το μεγαλώσαμε μέχρι τη Βόρειο και Νότιο Καρολίνα για το συμφέρον των μελών, της Ομογένειας, της Εκκλησίας. Το αναγνωρίσαμε στην Ελληνική και Αμερικανική Κοινότητα, δουλέψαμε πολύ σκληρά».

Είπε επίσης ότι «με τον Γιάννη γνωρισθήκαμε το 1990 και μέχρι τώρα ήμασταν μαζί, πολύ αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες» και συμπλήρωσε πως «φέραμε τη γαλήνη μέσα στην εταιρεία».

Χαρακτήρισε τον αείμνηστο Ιωάννη Σακελλάρη ως εξαιρετικό άνθρωπο. Οπως ανέφερε, «ο Γιάννης ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Κατ’ αρχήν ήταν περήφανος που ήταν Ελληνας. Ηταν πάντοτε πρόθυμος να βοηθήσει παντού. Μου έλεγε πρόεδρε να βοηθήσουμε εδώ να βοηθήσουμε εκεί. Κάναμε πολλές αποστολές. Πήγαμε στην Ελλάδα και βοηθήσαμε για το πρόγραμμα για τους καρκινοπαθείς που έκανε η Βαρδινογιάννη, όπου δώσαμε πενήντα χιλιάδες δολάρια. Επίσης, κάναμε μία εκδήλωση και δώσαμε διακόσιες χιλιάδες δολάρια στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για τα συσσίτια, επίσης πενήντα χιλιάδες στο Χαμόγελο του Παιδιού, στα Κυπριόπουλα πενήντα χιλιάδες. Κι εδώ βέβαια στην Εκκλησία μας, στην Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου».

Στην ερώτηση αν ο θάνατος του αείμνηστου Γιάννη Σακελλάρη ήταν αιφνίδιος, ο κ. Σιαμπούλης, είπε ότι «του τηλεφώνησα τη Δευτέρα το πρωί για την ονομαστική του γιορτή και δεν μου απάντησε, αλλά το βράδυ στις 8 η ώρα μου τηλεφώνησε και μιλήσαμε επί 45 λεπτά, του ευχήθηκα τα χρόνια πολλά, μιλήσαμε για τα δικά μου του Πανγκριγκόριαν πώς θα ανοίξουμε την καινούργια χρονιά γιατί είχαμε διάλειμμα για τις γιορτές κι ήταν όλα μια χαρά, όλα καλά. Ξαφνικά μου τηλεφώνησαν την Τρίτη στις 5 η ώρα και μου είπαν ότι ο Γιάννης ‘έφυγε’. Πήγαμε στο σπίτι του και μας είπε η σύζυγός του ότι τον βρήκε στο μπάνιο και καθόταν κατά γης».

Ο κ. Σιαμπούλης με φωνή γεμάτη συγκίνηση είπε πως «θα τον θυμόμαστε για πάντα τον Γιάννη Σακελλάρη, τουλάχιστον εμείς οι στενοί του φίλοι και γνωστοί και συνεργάτες που δουλέψαμε τόσο σκληρά για τον Οργανισμό τον Παγκριγκόριαν. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στις 15 Ιανουαρίου, θα περιμένουμε τον Μητροπολίτη Ευάγγελο ο οποίος βρίσκεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου και ο οποίος θα επιστρέψει αργά το βράδυ της Τρίτης».

Είπε επίσης, ότι «το προσκύνημα θα είναι την Τρίτη από τις 2 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου του Clifton και την Τετάρτη στις 11:30 θα τελεστεί η Νεκρώσιμος Ακολουθία».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available