Ο π. Θωμάς Συνοδινός στη Νέα Υόρκη

Αριστερά διακρίνεται ο π. Θωμάς Συνοδινός. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Συνοδινός, προϊστάμενος του ιερού Καθεδρικού Αθηνών, επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να τελέσει τον γάμο της κόρης αγαπητού του φίλου.

Ο π. Θωμάς παρευρέθηκε την Πέμπτη στο γεύμα αγάπης του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων στην Αστόρια για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Ο π. Θωμάς Συνοδινός είναι ευρύτερα γνωστός τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθότι διετέλεσε Πρωτοσύγκελος και των στενότερων συνεργατών του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου. Είναι ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην Ομογένεια της Αμερικής καθότι συνδέεται με στενούς δεσμούς παλαιόθεν.

Σε συνέντευξή του στον «Ε.Κ.» στις 30 Σεπτεμβρίου του 2013 είχε πει πώς γνωρίσθηκαν με τον μακαριστό Χριστόδουλο:

«Ημουν διευθυντικό στέλεχος μιας μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας και είχαμε και τα δρομολόγια Ελλάδας – Ιταλίας και κάποτε χρειάστηκε να ταξιδέψει με τον άγιο Καλαβρύτων και τον άγιο πρώην Πειραιώς, οι οποίοι ήταν Αρχιμανδρίτες τότε, Μητροπολίτης ήταν μόνο ο Χριστόδουλος και μου ζήτησαν να τους εξυπηρετήσω και ταξίδεψα κι εγώ μαζί τους μέχρι την Ιταλία.

»Ημουν λαϊκός τότε, του αποκάλυψα ότι έχω μέσα μου την επιθυμία να γίνω κληρικός και από τότε συνδεθήκαμε όχι απλώς με μία φιλία, αλλά γίναμε σαν αδελφοί. Εκείνος με ενέπνευσε και με ενεθάρρυνε περισσότερο να γίνω ιερέας, πήγαμε με την οικογένειά μου στο Βόλο, μετά ήλθαμε πάλι στην Αθήνα».

Μετά τις ζημιές από τους σεισμούς, ο π. Θωμάς πρωτοστάτησε στην επιδιόρθωση και ανακαίνιση του Καθεδρικού Ναού Αθηνών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *