Ο Σάντερς ενημερώθηκε για ρωσική παρέμβαση υπέρ του

Ο Δημοκρατικός προεδρικός υποψήφιος Μπέρνι Σάντερς μιλά σε οπαδούς του στο Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ. (AP Photo/Matt Rourke)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («WSJ»). Αξιωματούχοι ενημέρωσαν τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς ότι η Ρωσία προσπαθεί δραστήρια να στηρίξει την προεκλογική του εκστρατεία, ως μέρος των ευρύτερων ενεργειών της να παρέμβει στις εκλογές του 2020, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.

Ο πρόεδρος Τραμπ και ένας μικρός αριθμός νομοθετών έχουν επίσης ενημερωθεί με τις ίδιες πληροφορίες.

Η απόρρητη ενημέρωση του FBI δεν ήταν μία καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου που δίνεται συνήθως σε προεδρικές εκστρατείες σχετικά με την ασφάλεια των εκλογών, δήλωσαν οι ίδιοι άνθρωποι. Δόθηκε ως αντίδραση για τις πληροφορίες που θεωρήθηκαν αρκετά πειστικές σε σημείο που ο κ. Σάντερς έπρεπε να ειδοποιηθεί. Αλλά η υπηρεσία πληροφοριών ισχυρίσθηκε ότι η ρωσική προσπάθεια προώθησης του κ. Σάντερς δεν έχει προσεγγίσει την κλίμακα ή το εύρος των ενεργειών που είχε στην προεκλογική εκστρατεία του κ. Τραμπ το 2016, σύμφωνα με μαρτυρία.

Η «Washington Post» είχε αναφέρει νωρίτερα ότι ο Μπέρνι Σάντερς είχε ενημερωθεί για τη Ρωσία που επεδίωκε τη στήριξή του στις προκριματικές. Και έτσι την Παρασκευή ο κ. Σάντερς μιλώντας στους δημοσιογράφους παραδέχθηκε την ενημέρωση που είχε αλλά είπε ότι δεν ήταν ξεκάθαρο τι ρόλο επεδίωκε η Ρωσία να παίξει στις εκλογές.

«Μας είπαν ότι η Ρωσία και ίσως άλλες χώρες παρεμβλήθηκαν στην εκστρατεία», δήλωσε ο κ. Σάντερς σε δημοσιογράφους στο Μπέικερσφιλντ της Καλιφόρνιας. «Και κοιτάξτε, αυτό είναι το μήνυμα προς τη Ρωσία: Μείνετε εκτός των αμερικανικών εκλογών».

Ο κ. Σάντερς, ο οποίος έχει επικριθεί για δηλητηριώδη σχόλια υποστηρικτών του κατά αντιπάλων στο Διαδίκτυο, είπε επίσης πως ήταν δυνατόν το «άσχημο υλικό» που αποδόθηκε στην εκστρατεία του να προέρχεται στην πραγματικότητα από ψεύτικους λογαριασμούς στο Διαδίκτυο.

Το γραφείο του διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available