Ο Σάντερς καταδίκασε ομοφοβική επίθεση που δέχθηκε ο Μπούτιτζετζ

Ο Πιτ Μπούτιτζετζ σε εκδήλωση του Δημοκρατικού Κόμματος στο Λας Βέγκας. AP Photo/John Locher

ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ. Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς καταδίκασε το Σάββατο τις «σκανδαλώδεις» ομοφοβικές επιθέσεις που δέχθηκε ο αντίπαλός του για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, Πιτ Μπούτιτζετζ από έναν διάσημο ραδιοφωνικό παραγωγό που βρίσκεται κοντά στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» το Σαββατοκύριακο.

Μορφή της αμερικανικής άκρας συντηρητικής πλευράς, ο Ρας Λίμπο χλεύασε την Τετάρτη τον πρώην δήμαρχο της πόλης Σάουθ Μπεντ (Ιντιάνα) Μπούτιτζετζ «αυτόν τον 37χρονο γκέι που αγκαλιάζει τον σύζυγό του επί σκηνής». Τα σχόλια αυτά απέκτησαν ιδιαίτερη σημασία καθώς έγιναν λίγες ημέρες μετά την βράβευση του Λίμπο από τον Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την Κατάσταση της Ενωσης ενώπιον του Κογκρέσου, ο Αμερικανός Πρόεδρος απένειμε στον Λίμπο το «μετάλλιο της ελευθερίας», την υψηλότερη πολιτική διάκριση στις Ηνωμένες Πολιτείες, και τον ευχαρίστησε για τις «δεκαετίες αφοσίωσης στη χώρα μας».

«Ως υποψήφιοι, έχουμε διαφωνίες, αλλά προσωπικές επιθέσεις όπως αυτές είναι απαράδεκτες», δήλωσε ο Σάντερς. «Τα ομοφοβικά σχόλια του Ρας Λίμπο για τον Πιτ Μπούτιτζετζ είναι εξωφρενικά και προσβλητικά. Μαζί θα τερματίσουμε το διχασμό και το μίσος που σπέρνει ο Ντόναλντ Τραμπ», πρόσθεσε.

Ο Πιτ Μπούτιτζετζ δεν απάντησε άμεσα στις επιθέσεις του συντηρητικού ραδιοφωνικού παραγωγού. «Είμαι υπερήφανος για το γάμο μου, είμαι υπερήφανος για τον σύζυγό μου», αρκέστηκε να πει το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια συνάντησης με ψηφοφόρους στο Λας Βέγκας.

1 Comment

  1. Δεν κατάλαβα: ποιο είναι το ομοφοβικό, κατά τους “Δημοκρατικούς”; (εντός πολλών εισαγωγικών…) Ο άνθρωπος απλώς είπε ότι ο Μπούτιτζεζ είναι ένας 37χρονος, ότι είναι γκέι κι ότι αγκαλιάζει το σύντροφό του επί σκηνής. Είναι κάτι από αυτά ψέμματα; Και ο Τραμπ είναι μεγαλύτερης ηλικίας, είναι ετεροφυλόφιλος και βγαίνει με τη γυναίκα του επί σκηνής. Τι τους πείραξε;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available