Ο Τζέρι Δημητρίου «σπάει» την σιωπή του για Κληρικολαϊκή, Μεθόδιο και «Marriott»

Ο κ. Ιερώνυμος -Τζέρι- Δημητρίου σε παλαιότερη Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής. Φωτογραφία αρχείου: «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος.

Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Αρχιεπισκοπής Αμερικής επί 17 χρόνια κ. Τζέρι Δημητρίου, «έσπασε» την σιωπή του γύρω από την 44η Κληρικολαϊκή Συνέλευση στη Βοστώνη και την επιλογή του χώρου συνάθροισής της, το «Copley Marriott Hotel».

Με μήνυμά του προς τον «Εθνικό Κήρυκα» ισχυρίζεται ότι «η Κληρικολαϊκή Συνέλευση του 2018 στη Βοστώνη ορίσθηκε σε μία συνεδρίαση στην οποία παρούσα ήταν ολόκληρη η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος, καθώς επίσης εγώ και ο αρχιγραμματέας, στη συνεδρίαση της Συνόδου της Ανοιξης του 2015».

Επίσης έγραψε ότι «όλοι οι Μητροπολίτες ήταν παρόντες στη συνεδρίαση και όλοι γνώριζαν, συμπεριλαμβανομένου και του Αρχιεπισκόπου ότι ο Μητροπολίτης Μεθόδιος είχε δεχθεί την Συνέλευση του 2018. Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος είχε σχεδόν τρία χρόνια να οργανώσει αυτή την Κληρικολαϊκή Συνέλευση και σίγουρα δεν του ήταν έκπληξη».

Ακόμη, ο κ. Δημητρίου τονίζει πως «ουδεμία προκαταβολή δόθηκε στο ξενοδοχείο όταν υπογράψαμε το συμβόλαιο».

Ολόκληρο το μήνυμα του κ. Τζέρι Δημητρίου στον «Εθνικό Κήρυκα» έχει ως εξής:

«Εχω διαβάσει τις πολλές ιστορίες, τα άρθρα και τα σχόλια που έχετε δημοσιεύσει στον ‘Εθνικό Κήρυκα’ γύρω από την Κληρικολαϊκή Συνέλευση, η οποία γίνεται στη Βοστώνη και πως η Βοστώνη επιλέχθηκε ως η φιλοξενούσα πόλη της Συνέλευσης. Δυστυχώς, με λύπη πρέπει να σας πω ότι σας δόθηκε μία ιστορία με τρομακτικό αριθμό ‘ψευδών πληροφοριών’ από το αγαπητό μας ιεράρχη εκ Βοστώνης.

Επειδή αυτό το θέμα αφορά τις δραστηριότητές μου υπό την ιδιότητά μου ως εκτελεστικού διευθυντή και επειδή ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπός μας, αλλά ούτε κανείς άλλος ιεράρχης της ευλογημένης μας Αρχιεπισκοπής Αμερικής δεν έχει διορθώσει το θέμα επιτρέψτε μου να διορθώσω το θέμα με την αλήθεια για όσα συνέβησαν.

Η Κληρικολαϊκή Συνέλευση του 2018 στη Βοστώνη ορίσθηκε σε μία συνεδρίαση στην οποία παρούσα ήταν ολόκληρη η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος, καθώς επίσης εγώ και ο αρχιγραμματέας, στη συνεδρίαση της Συνόδου της Ανοιξης του 2015.

Η Κληρικολαϊκή Συνέλευση του 2016, η οποία έγινε στο Νάσβιλ Τενεσί, αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης. Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος κι εγώ είχαμε συζητήσει διά μακρού αυτή την τοποθεσία για τη Συνέλευση πριν συζητηθεί το θέμα στη συνεδρίαση της Συνόδου την Ανοιξη του 2015. Επειδή στη Βοστώνη είχε να γίνει από το 1988 και ήταν καιρός να την φιλοξενήσει ξανά η Μητρόπολη Βοστώνης.

Σ’ εκείνη τη συνεδρίαση της Συνόδου στην οποία μου ζητήθηκε να παρευρεθώ, συζητήσαμε για την Συνέλευση να γίνει στη Βοστώνη το 2016. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεθόδιος δεν ήταν υπέρ να δεχθεί να γίνει η Συνέλευση του 2016 στη Βοστώνη και μία μακρά συζήτηση διεξήχθη στη Σύνοδο.

Ηταν τότε που αποφασίσθηκε και ο Μητροπολίτης Μεθόδιος δέχθηκε όπως η Κληρικολαϊκή Συνέλευση να γίνει στη Βοστώνη το 2018, που συμπληρωνόταν η 30ή επέτειος από τότε που είχε γίνει τελευταία φορά. Κι έτσι η Συνέλευση του 2016 προγραμματίσθηκε για την Μητρόπολη Ντιτρόιτ και επιλέχθηκε το Νάσβιλ του Τενεσί.

Ολοι οι Μητροπολίτες ήταν παρόντες στη συνεδρίαση και όλοι γνώριζαν, συμπεριλαμβανομένου και του Αρχιεπισκόπου ότι ο Μητροπολίτης Μεθόδιος είχε δεχθεί την Συνέλευση του 2018.

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος είχε σχεδόν τρία χρόνια να οργανώσει αυτή την Κληρικολαϊκή Συνέλευση και σίγουρα δεν του ήταν έκπληξη. Προφανώς, η κατάσταση της απώλειας μνήμης ή άνοια έχει διαδοθεί σε μερικά άλλα μέλη της Συνόδου καθότι με εκπλήσσει πως όταν συζητήθηκε το θέμα στη συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου πέρυσι, ούτε ένας Μητροπολίτης μίλησε την αλήθεια για το τι συνέβη σ’ εκείνη τη συνεδρίαση και πως ο Μεθόδιος είχε δεχθεί την Κληρικολαϊκή Συνέλευση για το 2018.

Πολλά από τα μέλη της Συνόδου έχουν συζητήσει έκτοτε μαζί μου αυτό το θέμα και θυμούνται τη συνεδρίαση και όσα διημείφθησαν. Απλώς προσπαθούν να προστατεύουν τον αδελφό τους ιεράρχη από την αμηχανία ότι δεν θυμάται ή απλώς είναι ισχυρογνώμων.

Οσον αφορά ‘τη μεγάλη προκαταβολή’ που δόθηκε στο ξενοδοχείο, θα ήθελα επίσης να διευκρινίσω αυτό το θέμα των δημοσιευμάτων σας. Ουδεμία προκαταβολή δόθηκε στο ξενοδοχείο όταν υπογράψαμε το συμβόλαιο.

Στην πραγματικότητα λόγω της σχέσης μας με την αλυσίδα του ξενοδοχείου, δεν έχομε δώσει ποτέ προκαταβολή όταν υπογράφαμε συμβόλαια για την Κληρικολαϊκή Συνέλευση. Δίναμε προκαταβολή όταν είμαστε έξι μήνες πριν από την Κληρικολαϊκή.

Είμαι σίγουρος ότι ο Αρχιεπίσκοπος και ο Πρωτοσύγκελος μπορούν να το επιβεβαιώσουν εάν τους ρωτήσετε απευθείας. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ελπίζω ότι θα μπορέσετε να δημοσιεύσετε αυτή την διορθωμένη πληροφόρηση και θα διευκρινίσετε τα ατυχή λανθασμένα νέα που έχουν δοθεί από τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο.

Ειλικρινώς

Τζέρι Δημητρίου».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available