Ο Τζορτζ Μάρκους βραβεύτηκε στην Τελετή Αποφοίτησης του «Deree» (βίντεο & φωτογραφίες)

Ο Τζορτζ Μάρκους παραλαμβάνει το τιμητικό δίπλωμα από τον Πρόεδρο του «Deree», Ντέιβιντ Χόρνερ. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»/ Αναστάσης Κουτσογιάννης

ΑΘΗΝΑ. Χιλιάδες κόσμου παραβρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην Τελετή Αποφοίτησης του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος «Deree», η οποία έλαβε χώρα στο στάδιο του ιδρύματος. Αποδέκτης του Τιμητικού Διπλώματος για φέτος ήταν ο ομογενής επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Τζορτζ Μ. Μάρκους (George M. Marcus), ο οποίος μίλησε ενώπιον των φετινών αποφοίτων, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του και την ευχαρίστησή του για την ευκαιρία που του δόθηκε να γιορτάσει φέτος μαζί τους, αυτή τη σημαντική μέρα.

Congratulations Class of 2019! #DereeCommencement2019

Posted by Deree – The American College of Greece on Saturday, June 29, 2019

«Μου φαίνεται σαν να ήταν χθες όταν βρισκόμουν στη θέση σας. Οπως και πολλοί από σας, έτσι κι εγώ ήμουν ο πρώτος από την οικογένειά μου που αποφοίτησα από το Κολλέγιο και θυμάμαι να αισθάνομαι ταυτόχρονα ενθουσιασμό και τρόμο. Τρόμο γιατί είχα μεν μια δουλειά, αλλά δεν ήμουν και τόσο σίγουρος, καθώς η αγορά εργασίας ήταν ρευστή, όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Μάρκους.

Ο Τζορτζ Μάρκους κατά την αποχώρησή του από την Τελετή Αποφοίτησης του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»/ Αναστάσης Κουτσογιάννης

Επίσης, στάθηκε στο γεγονός ότι πάντα υπάρχουν ευκαιρίες, ακόμη και σε δύσκολες εποχές και τους παρότρυνε να προσπαθούν πάντα για να επιτύχουν την αριστεία:

«Υπάρχει ένα συστατικό που είναι απαραίτητο για την επιτυχία και αυτό είναι ο διαρκής αγώνας για την αριστεία. Είναι ενδιαφέρον, τόσο ο Κομφούκιος όσο και ο Αριστοτέλης, με το δικό τους, ξεχωριστό, τρόπο, είχαν πει: ‘Η αριστεία δεν είναι πράξη αλλά συνήθεια’. Αυτό που κάνουμε επανειλημμένα είναι και αυτό μας κάνει να ξεχωρίσουμε. Επίσης, σημαντικό είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. Ετσι, για να πετύχετε σε ό,τι και αν κάνετε, πρέπει να το κάνετε με την καρδιά σας και να είστε οι καλύτεροι που υπάρχουν στον κλάδο σας. Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον και προπαντός να μην ξεχνάτε να ανταποδίδετε».

Αξίζει να σημειωθεί πως την Πέμπτη το μεσημέρι το American School of Classical Studies at Athens, ένα πραγματικό διαμάντι στο κέντρο της Αθήνας, απένειμε τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα στον Τζορτζ Μάρκους σε μια ωραία τελετή.

Στιγμιότυπο από την τελετή της Πέμπτης στο American School of Classical studies at Athens, όπου ο Τζορτζ Μάρκους αναγορεύθηκε επίτιμο διδάκτορα. . Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»

Λίγο πριν τον Δρ. Μάρκους χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

«Καλησπέρα σας! Είναι τιμή μου να βρίσκομαι στην Τελετή Αποφοίτησης του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος για το 2019. Σήμερα είναι μία ημέρα ορόσημο για τις ζωές σας από εδώ και πέρα καθώς θα λάβετε τα πτυχία σας» τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης στην αρχή της ομιλίας του.

«Σε μία εβδομάδα από τώρα η Ελλάδα θα εκλέξει την πρώτη της κυβέρνηση στην μετά-κρίσης εποχή. Και η δική μου κυβέρνηση θα επιχειρήσει να συμβάλει στην επιτυχία της κυβέρνησης που θα εκλέξετε. Η αντοχή της Ελλάδας και της ελληνικής δημοκρατίας μέσα στα χρόνια της μεγάλης οικονομικής ύφεσης αντικατοπτρίζεται στα πρόσωπα των Ελλήνων φοιτητών, οι οποίοι ανακάλυψαν μέσα στην κρίση πως για να ξεπεράσουν τα εμπόδια της ζωής χρειάζονται πειραματισμοί αλλά και αποτυχίες και θυσίες» υπογράμμισε.

«Τα τελευταία χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα είδα νέους ανθρώπους σε όλη την επικράτεια να ανοίγουν καινούριους δρόμους, να συνεργάζονται ο ένας με τον άλλον και να αγωνίζονται με γνώμονα τη δημιουργικότητα. Και είναι αυτό το ανθρώπινο κεφάλαιο που με κάνει να αισιοδοξώ για το μέλλον της Ελλάδας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πάιατ.

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο πρόεδρος του «Deree» Ντέιβιντ Χόρνερ και η πρόεδρος του Συμβουλίου των Επιτρόπων του Κολλεγίου, Κοντσέτα Στιούαρτ.

Ο ομογενής επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Τζορτζ Μάρκους. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»/ Αναστάσης Κουτσογιάννης
Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρυ Πάιατ. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»/ Αναστάσης Κουτσογιάννης
Ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Ντέιβιντ Χόρνερ. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»/ Αναστάσης Κουτσογιάννης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available