Ο Τραμπ «απολαμβάνει» την αναμέτρηση Δημοκρατικών

Στιγμιότυπο από την τηλεμαχία των Δημοκρατικών στο Λας Βέγκας, Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, 2020.(AP Photo/John Locher)

ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ ΣΠΡΙΝΓΚΣ. («ΑΡ»). Απολαμβάνοντας τις μπερδεμένες προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών και στον απόηχο της δύσκολης τηλεοπτικής τους αναμέτρησης, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρόσφερε μία καυστική κριτική στους αντιπάλους, ιδίως κατά του Μπλούμπεργκ, για να επωφεληθεί κερδίζοντας το πλεονέκτημα της στιγμής.

Κάνοντας μία σπάνια 4ήμερη περιοδεία στις Δυτικές Πολιτείες, ο Τραμπ ξεχείλιζε από τη βεβαιότητα της επανεκλογής του σε μία προεκλογική εκστρατεία στο Κολοράντο, αφού απόλαυσε την προηγούμενη νύχτα στο Λας Βέγκας την τηλεοπτική αναμέτρηση των Δημοκρατικών. Καταχάρηκε με τους εσωκομματικούς διαπληκτισμούς και την αδυναμία συζητήσεων του πρώην δημάρχου Μάικλ Μπλούμπεργκ, σύμφωνα με βοηθούς και τους συνεργάτες του.

«Δεν ξέρω αν κάποιος παρακολούθησε τη χθεσινοβραδινή αναμέτρηση» είπε ο Τραμπ σε μία αρένα με θορυβώδεις υποστηρικτές του. «Εχω πολύ υψηλά ποσοστά δημοτικότητας και ξέρετε ότι ο Μίνι Μάικ (Μπλούμπεργκ) δεν τα πήγε καλά χθες βράδυ. Επρόκειτο να του στείλω ένα σημείωμα που να λέει ‘δεν είναι εύκολο να κάνεις ό,τι κάνω, έτσι;».

Πρόσφερε και άλλες καυστικές παρατηρήσεις των Δημοκρατικών υποψηφίων, συγκρίνοντάς τες με την δική του παρουσία στις αναμετρήσεις τέσσερα χρόνια πριν.
«Εγινα πρόεδρος γιατί στις αναμετρήσεις, και σε αντίθεση με τον Μίνι Μάικ, μπορούσα να απαντήσω σε ερωτήσεις» είπε ο Τραμπ.

Αισθανόμενος να ανεβαίνουν οι πιθανότητες επανεκλογής του μετά την αθώωσή του από τη Γερουσία και την αύξηση των χρημάτων της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Τραμ κυριεύεται από τις βαθιές διαιρέσεις και τους προσωπικούς καυγάδες στο χώρο των Δημοκρατικών. Η εμμονή του με τον μπερδεμένο προεκλογικό αγώνα των Δημοκρατικών, που επιδιώκουν να τον αντικαταστήσουν, ήταν εμφανής στη διάρκεια όλου του ταξιδιού.

Οταν ο Τραμπ σηκώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο επίχρυσο ξενοδοχείο του στο Λας Βέγκας, που ήταν η βάση του στο ταξίδι του σε τέσσερις Πολιτείες έσπευσε να μάθει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης και δεν έκρυβε τη χαρά του.

Χρησιμοποιώντας μία φράση του Μπλούμπεργκ για να περιγράψει την εσωκομματική μάχη των Δημοκρατικών, ο Τραμπ έγραψε στο tweet: «Ο πραγματικός νικητής χθες βράδυ ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ». Και πρόσθεσε τον δικό του επίλογο: «Συμφωνώ»!

Την προηγούμενη νύχτα, μετά από μια προεκλογική εκστρατεία στο Φοίνιξ, ο Τραμπ κάλεσε τους δημοσιογράφους στο γραφείο του στο προεδρικό αεροσκάφος «Air Force One» να παρακολουθήσουν μαζί του μαγνητοσκοπημένη την τηλεοπτική αναμέτρηση κατά την πτήση επιστροφής στο Λας Βέγκας, όπου είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει μία ομιλία στην πόλη -την τρίτη του σε τρεις μέρες- την Παρασκευή, παραμονή των προκριματικών στη Νεβάδα, όπως ακριβώς είχε κάνει πριν από τις εκλογές στην Αϊόβα και το Νιου Χάμσαϊρ.

Ο Μπλούμπεργκ είναι η πιο ενοχλητική δύναμη του προεκλογικού αγώνα 2020 για τον Τραμπ, αφού ο δισεκατομμυριούχος εισήλθε στην κούρσα τον Νοέμβριο και δαπάνησε περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία τον έκαναν να μπει στις δημοσκοπήσεις σε μόλις τρεις μήνες.

Η προθυμία του Μπλούμπεργκ να ξοδεύει σχεδόν απεριόριστα ποσά για να νικήσει τον Τραμπ αυτό το φθινόπωρο, και ο κοροϊδευτικός τόνος πολλών από τις διαφημίσεις του, έχουν πειράξει βαθιά τον πρόεδρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available