Ο Τραμπ αρνείται τον αριθμό των θυμάτων στο Πουέρτο Ρίκο

(AP Photo/Pablo Martinez Monsivais, FILE)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τράμπ, αρνήθηκε τον αριθμό των θυμάτων από τον τυφώνα Μαρία που έπληξε το Πουέρτο Ρίκο το 2017, την ώρα που ο τυφώνας «Φλόρενς» πλησίαζε τις αμερικανικές ακτές και απειλούσε με μεγάλες καταστροφές.

Συμφωνα με ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου στον λογαριασμό του στο τουίερ, «δεν πέθαναν 3.000 άνθρωποι στους δύο τυφώνες που έπληξαν το Πουέρτο Ρίκο», χωρίς να παρουσιάσει κάποιο επίσημο στοιχείο.

Παράλληλα, ο Τραμπ εκτόξευσε βέλη κατά των Δημοκρατικών, τους οποίους κατηγόρησε ότι αύξησαν τον αριθμό «προκειμένου να φανεί ο ίδιος όσο το δυνατόν πιο ‘κακός’» όταν -όπως είπε- «με επιτυχία συγκέντρωσα δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσω στην ανοικοδόμηση του Πουέρτο Ρίκο».

«Αν κάποιος πέθανε για οποιοδήποτε λόγο, όπως τα γηρατειά, απλώς τα προσθέσατε στη λίστα. Κακή πολιτική», επεσήμανε.

Αμεση απάντηση στον Αμερικανό πρόεδρο έδωσε η δήμαρχος του Σαν Χουάν, Κάρμεν Γιούλιν Κρουζ, τονίζοντας: «Με απλά λόγια: παραληρηματικός, παρανοϊκός, και μακριά από κάθε αίσθηση πραγματικότητας. Ο Τραμπ είναι τόσο κενός που νομίζει ότι τα πάντα είναι γύρω απ’ αυτόν. ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ». «Δεν έχει να κάνει με την πολιτική. Αλλά με τη διάσωση ζωών», πρόσθεσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available