Ο Τραμπ δοκιμάζει τον Μπαρ με περισσότερα tweets

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γουίλιαμ Μπαρ σε ομιλία του σε συνδιάσκεψη της Εθνικής Ενωσης Σερίφηδων την 10η Φεβρουαρίου. (AP Photo/Susan Walsh)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («WP»). Ο πρόεδρος Τραμπ συνέχισε να δοκιμάζει τη σχέση του με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γουίλιαμ Μπαρ, ενισχύοντας τους συντηρητικούς συμμάχους που απαιτούν να «καθαρίσει» στο υπουργείο Δικαιοσύνης και να στοχεύσει εκείνους που αναμείχθηκαν στην έρευνα για την παρέμβαση της Ρωσίας και με την οποία απειλήθηκε η προεδρία του!

Τα παράπονα του κ. Τραμπ σε σωρεία πρωινών tweets που περιελάμβαναν ισχυρισμούς «αντάρτικης συνωμοσίας» σε βάρος του και επιθέσεις από μία «εγκληματική συμμορία» στο FBI και στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η εύθραυστη ισορροπία αναμενόταν να δοκιμαστεί πάλι την Πέμπτη, όταν ο μακροχρόνια φίλος του Τραμπ, Ρότζερ Στόουν, θα άκουγε την ποινή από την Ομοσπονδιακή δικαστή καθώς είχε το Νοέμβριο καταδικαστεί για ψευδορκία και παρακώλυση του Κογκρέσου.

Τα tweets του Προέδρου για τον Στόουν την περασμένη εβδομάδα ώθησαν τον Μπαρ να μιλήσει δημοσίως, λέγοντας ότι οι δηλώσεις του Προέδρου «καθιστούν αδύνατο για μένα να κάνω τη δουλειά μου».

Αν ο Τραμπ συνεχίσει να αναρτά tweets και ο Μπαρ συνεχίζει να παραμένει στο υπουργείο του «νομίζω ότι κινδυνεύει να εισέλθει στο επίπεδο του ‘βοσκόπουλου που έλεγε ψέματα για τον λύκο’ (Boy Who Cried Wolf)» δήλωσε ο Μάθιου Μίλερ (Matthew Miller) πρώην εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση του Ομπάμα. «Εχει ήδη πει ότι τα tweet του Προέδρου κάνουν τη δουλειά του αδύνατη και ο Πρόεδρος συνεχίζει να σχολιάζει και έπειτα προφανώς είπε στους ανθρώπους ότι σκόπευε να παραιτηθεί εάν ο Πρόεδρος δεν σταματούσε…», είπε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available