Ο Τραμπ και ο ομογενής Ντάιμον, δύο παιδιά παίζουν

O κ. Τζέιμι Ντάιμον. (AP Photo/J. Scott Applewhite, FILE).

O ομογενής Τζέιμι Ντάιμον -ναι είναι ομογενής αν και αποφεύγει πληροφορούμαι να το διαφημίζει- και μεγαλοτραπεζίτης, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase & Co., της μεγαλύτερης τράπεζας στην Αμερική, φαίνεται πως ζήλεψε τη δόξα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Εχει, όπως πλέον δημόσια αποκαλύπτει, την φαντασία να γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, σκεπτόμενος προφανώς ότι αφού ο Τραμπ έγινε πρόεδρος γιατί να μην γίνω κι εγώ.

Το μικρόβιο της Ελλάδας, όπου ο καθένας νομίζει ότι μπορεί να γίνει υπουργός, κολύμπησε και πέρασε τον Ατλαντικό.

Ο Δημήτρης (Τζέιμι) Ντάιμον, λοιπόν, αντιγράφοντας μία σελίδα από το εγχειρίδιο πολιτικής επικοινωνίας του Τραμπ έπαιξε εν ου παικτοίς. Προκάλεσε βάναυσα τον Τραμπ, χτυπώντας τον στα πιο ευαίσθητα ψυχολογικά σημεία του:

Πρώτον -άκουσον άκουσον- ισχυρίστηκε σε ομιλία του, προχθές (δες και θέμα στην πρώτη σελίδα) ότι είναι πιο έξυπνος από τον Πρόεδρο και, δεύτερον, ότι «αυτός ο πλούσιος Νεοϋορκέζος, δηλαδή εκείνος, έχει βγάλει ο ίδιος τα λεφτά του. Δεν είναι δώρο από τον πατερούλη του».

Οπως προείπα, ο ομογενής -ναι είναι ομογενής- έπαιξε εν ου παικτοίς.

Ο Πρόεδρος, ψηλά από τον Ολυμπο, την προεδρική καρέκλα, άστραψε και βρόντηξε:

«Το πρόβλημα με τον τραπεζίτη Τζέιμι Ντάιμον», έγραψε στο τουίτερ, «να διεκδικήσει την προεδρία είναι ότι δεν έχει τις ικανότητες και την εξυπνάδα, είναι κακός ομιλητής και πολύ νευρικός. Κατά τα άλλα είναι θαυμάσιος… Εχω κάνει πολλούς τραπεζίτες και άλλους να φαίνονται πολύ πιο έξυπνοι από ό,τι είναι με την οικονομική μου πολιτική».

Δεν απάντησε, προς το παρόν, ίσως γιατί ενοχλήθηκε πολύ από την αναφορά του Ντάιμον, ότι αυτός κληρονόμησε τον πλούτο του…

Δύσκολα μπορεί κανείς να σκεφτεί καλύτερο θέατρο πρωί πρωί από αυτό, με τον Πρόεδρο της Αμερικής και τον υπ’ αριθμόν ένα τραπεζίτη της χώρας να διαφωνούν δημόσια για το ποιος είναι ο πιο έξυπνος και πώς έκανε ο καθένας την περιουσία του.

Τώρα, θα μου πείτε, τι σχέση μπορεί να έχουν αυτά με τον λαό, τον οποίο θεωρητικά επιθυμούν να υπηρετήσουν από τη θέση της προεδρίας; Σωστά, αυτό είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβει κάποιος.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι τα παιδία παίζει σε βάρος μας, αδιαφορώντας ότι προκαλούν την δική μας… εξυπνάδα.

Εν πάση περιπτώσει δεν έχω αμφιβολία ότι ο κατά τ’ άλλα ομογενής -ναι ομογενής- Ντάιμον είναι πολύ έξυπνος.

Τα ερωτήματα είναι αν διατηρεί επαφή με τον κόσμο και αν είναι διατεθειμένος να ακούσει τα εξ αμάξης, όπως είναι βέβαιο ότι θα τα ακούσει, από τον Τραμπ και από άλλους.

Καλή επιτυχία λοιπόν ομογενή Δημήτρη Παπαδημητρίου. (Εχεις δίκαιο το Τζέιμς Ντάιμον, ακούγεται καλύτερα, και προφέρεται και πιο εύκολα, αν και ο Τζωρτζ Στεφανόπουλος, τα πάει μια χαρά).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available