Ο Τραμπ λέει ότι έρχονται αλλαγές στις βίζες «H1-B» για τις ΗΠΑ

(AP Photo/Susan Walsh, FILE)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι έρχονται αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες χειρίζονται προσωρινές βίζες «H1-B», οι οποίες επιτρέπουν στις αμερικανικές εταιρείες να φέρνουν υψηλής τεχνολογίας και άλλους ειδικευμένους εργαζόμενους στις ΗΠΑ από το εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός Πρόεδρος έγραψε στον λογαριασμό του στο τουίτερ: «Οι κάτοχοι βίζας τύπου H1-B στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να είναι ήσυχοι ότι οι αλλαγές που έρχονται σύντομα θα φέρουν τόσο την απλότητα και τη βεβαιότητα για τη διαμονή σας, συμπεριλαμβανομένης μιας δυνητικής διαδρομής προς την ιθαγένεια. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε ταλαντούχους και εξειδικευμένους ανθρώπους να συνεχίσουν να επιδιώκουν προοπτικές σταδιοδρομίας στις ΗΠΑ».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος διευκρίνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να κάνουν αυτού του είδους το πρόγραμμα να είναι ένα «πρόγραμμα για φθηνό εργατικό δυναμικό».

Ενα σχέδιο πρότασης είχε κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο με σκοπό να αναθεωρήσει τους κανονισμούς, να βρει τρόπους για την αποδοτικότερη χορήγηση θεωρήσεων και να εξασφαλίσει ότι οι δικαιούχοι είναι «οι καλύτεροι και οι πιο λαμπροί».

Να σημειωθεί ότι για να εργαστεί με τέτοια βίζα στις ΗΠΑ, ο αλλοδαπός θα πρέπει να έχει έτοιμη προσφορά εργασίας από Αμερικανό εργοδότη, και η εργασία θα πρέπει κατά κανόνα να απαιτεί πανεπιστημιακές σπουδές (ή σε ορισμένες περιπτώσεις, άλλες εξειδικευμένες γνώσεις).

Ο εργοδότης στη συνέχεια θα πρέπει να προσλάβει έναν μεταναστευτικό δικηγόρο για να ξεκινήσει τη διαδικασία που απαιτείται για την έκδοση της βίζας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available