Ο Τραμπ μιλάει για το τέλος του Ιράν αν απειλήσει τις ΗΠΑ

(AP Photo/Hassan Ammar, File)

ΝΤΟΥΜΠΑΙ. ΗΑΕ. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε το Ιράν να μην απειλήσει ξανά τις ΗΠΑ αλλιώς θα αντιμετωπίσει το «επίσημο τέλος του». Η απειλή Τραμπ έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας λίγο μετά την προσγείωση ενός πυραύλου κοντά στην αμερικανική πρεσβεία της Βαγδάτης.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάτ Ζαρίφ απέρριψε την πιθανότητα πολεμικής έκρηξης λέγοντας ότι η Τεχεράνη δεν θέλει πόλεμο και ότι καμία χώρα δεν έχει την «ψευδαίσθηση» ότι μπορεί να αναμετρηθεί με το Ιράν.

Αντίστοιχος ήταν σήμερα ο τόνος και των Φρουρών της Επανάστασης. «Δεν επιδιώκουμε πόλεμο, αλλά επίσης δεν φοβόμαστε το πόλεμο», δήλωσε ο υποστράτηγος Χοσεϊν Σαλαμί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Tasnim».

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν συζήτησε τις εξελίξεις στην περιοχή, ανάμεσά τους και τις προσπάθειες για την ενίσχυση της σταθερότητας, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα μέσω του Twitter το υπουργείο Μέσων Ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας.

«Θέλουμε ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, αλλά δεν θα καθίσουμε με τα χέρια σταυρωμένα αν συνεχισθεί η ιρανική επίθεση», προειδοποίησε ο Σαουδάραβας Υπουργός Εξωτερικών.

Σε μία ένδειξη κλιμάκωσης της έντασης, η Exxon Mobil απομάκρυνε το ξένο προσωπικό από πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Ιράκ, ενώ το Μπαχρέιν ειδοποίησε τους πολίτες του να μην ταξιδεύουν στο Ιράκ και το Ιράν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available