Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου επισκέφθηκε την ΙΜΜ Βατοπαιδίου (φωτογραφίες)

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Γέροντα Εφραιμ της ΙΜΜ Βατοπεδίου. Φωτογραφίες/Πηγή: ΙΜΜ Βατοπαιδίου.

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο 2/3/2019 την ΙΜΜ Βατοπαιδίου, στο Άγιο Όρος, επεσήμανε το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ορθοδοξία.

Ο υπουργός κατά την επίσκεψή του αυτή, η οποία ήταν καθαρά προσκηνυματικού χαρακτήρα, συνοδευόταν από τον Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Κυριάκο Κενεβέζο και το Γενικό Πρόξενο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη κ. Σπύρο Μιλτιάδη.

Στον υπουργό και την συνοδεία του πραγματοποιήθηκε θερμή υποδοχή από τους Βατοπαιδινούς Πατέρες άλλωστε με την ιδιότητα του υπουργού επισκεπτόταν για πρώτη φορά το Μοναστήρι, ενώ σαν απλός επισκέπτης είχε πραγματοποιήσει αρκετές φορές προσκύνημα στη Μονή.

Με σεβασμό προσκύνησε και πάλι τα άγια κειμήλια και τις θαυματουργές εικόνες αλλά και την Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου ενώ προσευχήθηκε για να πάρει δύναμη για την δύσκολη αποστολή του ως υπουργός εξωτερικών. Ζήτησε μάλιστα από το Γέροντα Εφραίμ, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής αλλά και από όλη την αδελφότητα να προσεύχονται για την Κύπρο.

Ο Γέροντας Εφραίμ, ευχήθηκε δύναμη και φώτιση τόσο στον ίδιο όσο και στην συνοδεία του και τον διαβεβαίωσε ότι νυχθημερόν εύχεται για την ειρήνη και την φώτιση όλου του Κυπριακού λαού ενώ αναφέρθηκε και στους δεσμούς που συνδέουν τη Μονή Βατοπαιδίου με την Κύπρο. Η συνοδεία του υπουργού έφθασε Σάββατο μεσημέρι και αναχώρησε Κυριακή.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available