Ο φεμινισμός, η ισότητα των φύλων και η εμπειρία των μεταναστών

Η κ. Joy Damousi. Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

Η καθηγήτρια Joy Damousi θα διευθύνει την Πέμπτη 21 Μαρτίου μια συζήτηση με θέμα τον φεμινισμό, την ισότητα των φύλων και την εμπειρία των μεταναστών, στο Ελληνικό Κέντρο, στο πλαίσιο των Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού που προσφέρει η Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν οι: Μαρία Δημoπούλου, Κρις Παυλίδης και Ντίνα Γερολύμου.

«Η αληθινή δημοκρατία: οι άνδρες, τα δικαιώματά τους και τίποτα περισσότερο: οι γυναίκες, τα δικαιώματά τους και τίποτα λιγότερο», δήλωσε η αμερικανίδα Σούζαν Βαν Αντόνιο τον 19ο αιώνα.

Το 2018, η δημοσιογράφος Τρίσι Σπάισερ δημιουργός της καμπάνιας «Αυστραλία τώρα» δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στα χαρακώματα #backtothebarricades.

Η κ. Κρις Παυλίδης. Πηγή: ΕΚΜ.
Η κ. Ντίνα Γερολύμου. Πηγή: ΕΚΜ.

Στην Αυστραλία του 2019, όπου διεξάγεται εθνική έρευνα σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας, το σπίτι παραμένει ανασφαλές, καθώς η ενδοοικογενειακή βία συνεχίζεται αμείωτη και οι νέες γυναίκες βιάζονται και δολοφονούνται στους δρόμους της δεύτερης πιο καλύτερης πόλης στον κόσμο, ο φεμινισμός έχει χάσει τη σημασία του.

Ποια είναι η σημερινή κατάσταση της ισότητας των φύλων και πού εντάσσεται η εμπειρία των μεταναστών στη σημερινή κατάσταση;

Η κ. Μαρία Δημοπούλου. Πηγή: ΕΚΜ.

Ορισμένοι ακτιβιστές πιστεύουν ότι τα δικαιώματα των γυναικών έχουν διαβρωθεί και ότι ο κόσμος χρειάζεται ένα νέο μοντέλο ικανό να αντιπροσωπεύει την ποικιλομορφία των γυναικών σε μια πολυπολιτισμική πραγματικότητα.

Πότε: Πέμπτη 21 Mαρτίου 2019, 7.00μμ

Πού: Ελληνικό Κέντρο (Mezzanine, 168 Lonsdale St, Melbourne)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available