Πάγωσε η Κύπρος στην πιο κρύα μέρα του χειμώνα

Χιόνια στο ορεινό χωριό Λεμύθου (Φωτογραφία: Καιρόφιλοι Κύπρου).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Την πιο κρύα μέρα και νύχτα του φετινού χειμώνα βίωσε η Κύπρος, κυρίως λόγω της σφοδρότητας των παγωμένων ανέμων που συνόδευε τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τον Ανώτερο Μετεωρολογικό Λειτουργό Φίλιππο Τύμβιο, ο καιρός είναι ψυχρότερος από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 10 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό ενώ στα ορεινά ήταν στους -3 με την αισθητή θερμοκρασία να πέφτει πολύ κάτω λόγω των παγωμένων βόρειων ανέμων.

Το κρύο αναμενόταν να είναι και το βράδυ της Παρασκευής τσουχτερό, με τη θερμοκρασία να πέφτει μόνο στον ένα βαθμό Κελσίου στη Λευκωσία, στους τρεις με πέντε στα παράλια και στους μείον έξι στα υψηλότερα ορεινά.

Το ύψος των χιονιών στην πλατεία Τροόδους ήταν 79 εκατοστά, ενώ σε λευκό τοπίο ξύπνησαν και κάτοικοι χαμηλότερων υψομέτρων. Στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε υπήνεμες περιοχές στα πεδινά, επικρατούσε παγετός.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν την Παρασκευή έμειναν κλειστά οκτώ σχολεία. Στη μέση εκπαίδευση επηρεάστηκαν τα σχολεία στη Λεμύθου και στον Αγρό και στη δημοτική αυτά σε Κυπερούντα, Πλάτρες, Μονιάτη, Πελένδρι, Τριμίκλινη και Αγρό.

Στο μεταξύ, η ένταση των ανέμων έχει προκαλέσει προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση, καθώς επηρεάστηκαν γραμμές της ΑΗΚ από πτώσεις δένδρων και άλλες ζημιές.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, λόγω χιονόπτωσης όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available