«Πάμε να φέρουμε την Αθήνα ψηλά» το μήνυμα του Μπακογιάννη

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

ΑΘΗΝΑ. Την κεντρική προεκλογική του ομιλία έδωσε το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος διεκδικεί τον Δήμο της πρωτεύουσας και μάλιστα με πολλές αξιώσεις, όπως καταδεικνύουν και οι σχετικές σφυγμομετρήσεις.

Βασικό μήνυμα της ομιλίας του κ. Μπακογιάννη, που πραγματοποιήθηκε στην γεμάτη από κόσμο πλατεία Κολοκοτρώνη, «Πάμε να αλλάξουμε την πόλη. Πάμε να φέρουμε την Αθήνα ψηλά».

«Επειτα από σχεδόν 10 χρόνια στην Αυτοδιοίκηση, θέλω να μοιραστώ κάτι σημαντικό μαζί σας. Εχοντας αντιμετωπίσει όλων των ειδών τα προβλήματα, από τα μικρά μέχρι τα μεγάλα, θέλω να σας πω ότι οι ουσιαστικές αλλαγές δεν μπορεί να έρθουν από τα πάνω. Οι πραγματικές αλλαγές έρχονται μόνο από κάτω προς τα πάνω. Οχι με εντολές ή διαταγές, όχι κουνώντας το δάκτυλο, αλλά με έμπνευση. Με πίστη ο ένας στον άλλον. Και με σχέδιο. Το ‘πρέπει να’ τελείωσε. Ηρθε η ώρα του ‘πάμε να’. Πάμε όλοι μαζί να γράψουμε την δική μας ιστορία» είπε ο κ. Μπακογιάννης και συνέχισε:

«Η δική μας δουλειά στον Δήμο είναι να έχουμε σχέδιο και αφοσίωση σε έναν στόχο: Να απελευθερώσουμε τις δυνατότητες των ανθρώπων της Αθήνας. Δίνοντας πρώτοι το παράδειγμα. Οχι στα λόγια, αλλά στην πράξη. Γιατί η δύναμη της Αθήνας είναι οι άνθρωποί της».

Ο κ. Μπακογιάννης στην ομιλία του ζήτησε «ξεκάθαρη εντολή», προκειμένου να υπάρχει στο Δημοτικό Συμβούλιο η μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία ώστε «να πάρουμε αποφάσεις και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας χωρίς σκιές και συναλλαγές».

«Δεν υπάρχουν μάγοι με μαγικά ραβδιά. Η Αθήνα για να αλλάξει θέλει σχέδιο, κόπο, χρόνο, λάντζα και στοχοπροσήλωση. Θα χρειαστεί να σπάσουμε αυγά. Να τα βάλουμε με μεγάλα και μικρά συμφέροντα».

Ο κ. Μπακογιάννης έδωσε έμφαση στη διαφορετική προεκλογική εκστρατεία με κύριο χαρακτηριστικό τον πολιτικό πολιτισμό, που επέλεξε να κάνει από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του.

«Γιατί όταν ζητάς από του Αθηναίους τον καλύτερο εαυτό τους, οφείλεις πρώτα να τον δώσεις εσύ ο ίδιος. Και όταν οι άλλοι στόχευαν χαμηλά, με επιθέσεις και με κατηγορίες, εμείς κρατούσαμε το βλέμμα μας ψηλά. Μιλήσαμε μόνο θετικά. Πρακτικά και χειροπιαστά. Για απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Οχι με ωραία λόγια, αλλά με συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Οχι με πολιτικά συνθήματα, αλλά με εμμονή στα μικρά και καθημερινά που κάνουν τη ζωή μας δύσκολη. Οχι με σχέδια φαραωνικά, μεγαλοστομίες και διακηρύξεις, αλλά με πραγματικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα. Γιατί είναι τα αυτονόητα που μας λείπουν. Γιατί ο δήμαρχος είναι για να φροντίζει την καθημερινότητα της πόλης. Να ξυπνάει την πόλη το πρωί και να την βάζει για ύπνο το βράδυ».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στις προτεραιότητές του που αφορούν την ασφάλεια, την πρόσβαση όλων -και ειδικά των ΑμεΑ- στις δομές, αλλά και την ανάγκη «οι 129 γειτονιές της Αθήνας να είναι φροντισμένες, φωτισμένες και ζωντανές».

Ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε πως είναι ζητούμενο να «ανοίξει» η πόλη προς τους νέους, αλλά και να καταστεί «πόλος καινοτομίας». «Για να αλλάξει η Αθήνα όμως, θα πρέπει να αλλάξει ο Δήμος και αν χρειαστεί να επανιδρυθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αναφέρθηκε, παράλληλα, στην αντίληψη που έχει για τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργεί ένας δήμαρχος. «Ο δήμαρχος δεν είναι τροχονόμος αρμοδιοτήτων. Είναι υπεύθυνος για όλα σε αυτή την πόλη», είπε χαρακτηριστικά και εν συνεχεία, αφού προέτρεψε τους Αθηναίους να «πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν», αναφέρθηκε ειδικά στους νέους που είναι σήμερα 17 ετών και θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις επικείμενες εκλογές.

«Είναι παιδιά της νέας χιλιετίας. Εχουν γεννηθεί μετά το 2000 και έχουν βιώσει την οικονομική κρίση μέσα στα σπίτια τους. Αναρωτιούνται αν αλλάζει κάτι. Ε, λοιπόν, τους λέω ότι ναι, αλλάζει».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους ανθρώπους που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό του, στην «ομάδα» του, τονίζοντας για ακόμη μία φορά τον υπερκομματικό αλλά και τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της σύνθεσης. «Εξι στους δέκα υποψηφίους δοκιμάζονται για πρώτη φορά σε εκλογές. Είναι άνθρωποι με διαφορετικά βιώματα, καταγωγές και εμπειρίες, που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Το ψηφοδέλτιο είναι υπερκομματικό. Αυτή είναι και η δύναμή μας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available