Πέθανε και ο πατέρας της ομογενούς που είχε χάσει τη ζωή της στο ηφαίστειο Ν. Ζηλανδίας

Αποψη από το White Island της Νέας Ζηλανδίας, στο οποίο σημειώθηκε η ηφαιστειακή έκρηξη με τραγικά αποτελέσματα. (AP Photo/Mark Baker, File)

ΟΥΕΛΙΓΚΤΟΝ. ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ. Ενας Αυστραλός που είχε τραυματιστεί κατά την ηφαιστειακή έκρηξη στην Νέα Ζηλανδία πριν έναν περίπου μήνα πέθανε στο νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν, αποτελώντας το 20ο θύμα της καταστροφής.

Ο Πολ Μπρούιτ (Paul Browitt), πατέρας της 21χρονης ομογενούς Κρίσταλ Μπρούιτ (Krystal Browitt), η οποία είχε βρεθεί νεκρή στο White Island λίγες ημέρες μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στις 9 Δεκεμβρίου, 2019, είχε βρεθεί στο νησί μαζί με τις δύο κόρες του, ενώ η Ελληνοαυστραλή σύζυγός του, Μαρία, είχε παραμείνει στο κρουαζιερόπλοιο.

Ο Πολ Μπρούιτ και η μία του Κόρη, η Στέφανι, είχαν μεταφερθεί τραυματισμένοι στο Alfred Hospital, στην γενέτειρά τους Μελβούρνη. Ο άτυχος άνδρας έχασε την Κυριακή τη μάχη με τη ζωή, αναφέρει στο σχετικό τηλεγράφημά του το «Associated Press».

Από τους 23 τραυματίες που βρίσκονται στο νοσοκομείο λόγω της έκρηξη, τουλάχιστον πέντε νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου του Alfred Hospital, το νοσοκομείο συνεχίζει να παρέχει ειδική θεραπεία για τα σοβαρά εγκαύματα που έχουν υποστεί Stephanie Browitt και η Lisa Dallow, 48χρονη από την Αδελαΐδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available