Πέλκας: Καλύτεροι από πέρσι

Ο Δημήτρης Πέλκας. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Για τη νέα σεζόν με τον ΠΑΟΚ και τα όνειρά του για το μέλλον μίλησε στην επίσημη σελίδα της ομάδας ο Δημήτρης Πέλκας.

Μεταξύ άλλων είπε:
Για το επίπεδο προετοιμασίας: Το πιο σημαντικό είναι που ο προπονητής είναι ίδιος, έχουμε τον ίδιο κορμό, ξέρουμε την δουλειά του και το τι ζητάει από πέρυσι. Πρώτη φορά το ζω αυτό στον ΠΑΟΚ να συνεχίζουμε με ίδιο προπονητή την επόμενη χρονιά. Δεν είναι δύσκολα όσα ζητάει για εμάς και έχουμε αναλάβει να βάλουμε στο κλίμα και τους νέους γιατί έρχονται δύο σημαντικά ματς με τη Βασιλεία και πρέπει να περάσουμε. Αυτό θα γίνει μόνο αν ακολουθήσουμε το πλάνο.
Για το αν τους αγχώνει το γεγονός πως πολύ σύντομα θα παίξουν τόσο κρίσιμους αγώνες: Δεν μας αγχώνει αλλά προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο γρήγορα γίνεται έτοιμοι. Στο πρώτο στάδιο, φάνηκε και από τα φιλικά πως δεν ήμασταν έτοιμοι. Ηταν βαριά τα πόδια. Είμαστε καλύτερα πλέον βγάλαμε πράγματα αυτοματισμούς στο φιλικό με τη Στεάουα και μέρα με τη μέρα θα γινόμαστε όλο και πιο έτοιμοι. Δεν αγχωνόμαστε καθόλου, πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να περάσουμε.

Για το τι πρέπει να αλλάξει ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του με βάση το τελευταίο δείγμα που έχει από το παιχνίδι με τη Στεάουα: Στο πρώτο ημίχρονο μου άρεσε η ομάδα τακτικά και με την μπάλα στα πόδια, πρεσάραμε καλά, στο δεύτερο βγήκε η κούραση γιατί είχαμε κάνει διπλή προπόνηση με βάρη την προηγούμενη ημέρα. Δεν θα πω πως δεν μου άρεσε κάτι, ελπίζω με τον καιρό να έχουμε διάρκεια περισσότερο για να είμαστε πανέτοιμοι με τη Βασιλεία.
Για το τι αλλάζει στον ΠΑΟΚ και τι περιμένει προσωπικά ο ίδιος από τον εαυτό του: Είναι σημαντικό πως υπάρχει συνέχεια. Τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε αυτό. Θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς. Δεν βάζω ταβάνι, πάντα θέτω νέους στόχους στην καριέρα μου, να βελτιώνομαι να έχω καλύτερο πρόσωπο, αυτό θα κάνω και φέτος. Δεν ήταν τυχαία η περσινή μου σεζόν και φέτος όλοι θα δουν ακόμα καλύτερο Πέλκα. Μέσα από την ομαδική προσπάθεια όμως έρχεται και η ατομική καταξίωση.

Για το αν ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση: Το πιο σημαντικό είναι που έμεινε ο κορμός και είμαστε ίδια ομάδα. Ξέρουμε ο ένας τον άλλον, τις δυνατότητες του συμπαίκτη μας. Εχουμε όλη τη χρονιά μπροστά μας, έχουμε πολλά ματς και θα χρειαστούν όλοι. Να δώσουμε βάρος στον κορμό.
Για το ποια η διαφορά του προπονητή Λουτσέσκου, με τον άνθρωπο Λουτσέσκου: Σαν προπονητής είναι πολύ πειθαρχημένος, σοβαρός δεν χάνει λεπτό την αυτοσυγκέντρωσή του. Ως άνθρωπος εκτός γηπέδου, είναι εντελώς διαφορετικός, είναι χαλαρός, φιλικός είναι πολύ κοντά μας χειρίζεται κάθε κατάσταση και τον βοηθάει αυτό πολύ.
Για την καλύτερη στιγμή του με τον ΠΑΟΚ: Το γκολ με την ΑΕΚ στον τελικό εν θα το άλλαζα με τίποτα έντονα συναισθήματα ήταν ένα όνειρο.

Πως ονειρεύεται τον εαυτό του στο φινάλε της χρονιάς: Νταμπλούχο με καλύτερη σεζόν από πέρυσι. Και να παίξω στους ομίλους του Champions League.

Για το τι ήταν αυτό που τον βοήθησε να εξελιχθεί: Προσπαθώ να έχω ισορροπία στη ζωή μου. Από κάθε χρονιά κάτι κέρδιζα. Με βοήθησε πολύ ο δανεισμός στη Σετούμπαλ. Πάλεψα με τον εαυτό μου και πήρα από πολλά εκεί.
Για το όνειρό του: Ονειρό μου να παίξω σε μεγάλη ομάδα της Ευρώπης. Να γίνω τοπ ποδοσφαιριστής και να παίξω σε μεγάλο κλαμπ μέσω του ΠΑΟΚ. Ποιος δεν θέλει να παίξει σε ένα Μουντιάλ, στο Champions League.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available