Πέντε τραυματίες από έκρηξη και πυρκαγιά σε πλοίο ανοικτά του Ζυγίου στην Κύπρο

(AP Photo/Petros Karadjias)

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκαν το πρωί του Σαββάτου οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά από πυρκαγιά και έκρηξη σε φορτηγό πλοίο στα ανοικτά του Ζυγίου.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της ΕΜΑΚ, της Λιμενική καθώς και της Πυροσβεστικής για κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκο Τράγκολα, από την έκρηξη πέντε πρόσωπα, από τα συνολικά 17 του πληρώματος, υπέστησαν εγκαύματα, εκ των οποίων των δύο είναι σοβαρά. Και οι πέντε μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε ο κ. Τράγκολας, η φωτιά έχει κατασβεστεί, ωστόσο υπήρξε διαρροή καυσίμων στη θάλασσα.

Το όνομα του πλοίου είναι Athlos Chemical tanker με σημαία της Μάλτας είχε αναχωρήσει από τη Λάρνακα με προορισμό τον Ασπρόπυργο στην Ελλάδα.

Σε ανακοίνωση του το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) δίνει λεπτομέρειες για το περιστατικό:

«Το ΚΣΕΔ ανακοινώνει ότι στις 29 Δεκεμβρίου και ώρα 09:29, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση από τον Κυβερνήτη του υπό σημαία Μάλτας πετρελαιοφόρου πλοίου «ATHLOS», στο οποίο σημειώθηκε πυρκαγιά και έκρηξη ενώ βρισκόταν 3 ναυτικά μίλια νοτίως του αλιευτικού καταφυγίου Ζυγίου. Το πλοίο απέπλευσε από το λιμένα Λάρνακας, με 17 (7 Έλληνες, 9 Ινδοί και 1 Γεωργιανός) άτομα πλήρωμα, στις 29 Δεκεμβρίου με προορισμό το λιμένα Ασπροπύργου στην Ελλάδα.

Το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας- Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ, της ΕΜΑΚ, ρυμουλκά – πυροσβεστικά της εταιρείας VTS, καθώς και άλλα παραπλέοντα σκάφη με σκοπό καταρχήν τη διάσωση των μελών του πληρώματος, την κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά και την αντιμετώπιση πιθανής διαρροής καυσίμων στη θάλασσα.

Επίσης ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας υπερίπταται της περιοχής για λόγους ασφάλειας

Μέχρι στιγμής πέντε μέλη του πληρώματος, τα οποία έπεσαν στη θάλασσα, περισυλλέγησαν από τα σωστικά μέσα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Δημοκρατίας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available