Πέρασε και το NYAC ο Παγκύπριος

Ο σκόρερ δύο τερμάτων με το ΝYAC, Shavon Jr. Brown, που μαζί με τους Guerrero, Ανδρέου, Χρόνη, Ονησιφόρου, Σπανό, Camara, Himeno, Borrajo, Μαγούλα (57’ Κουτσουνάδη) και Nealis πήραν την πρόκριση. Φωτογραφία: Παγκύπριος.

Ο Παγκύπριος αναμφισβήτητα ήταν το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Amateur Cup, και απέναντι στο NYAC η ομογενειακή ομάδα το επιβεβαίωσε με το τελικό 3-0.
Το παιχνίδι δεν αντέχει κριτικής, και το 3-0 δεν δείχνει τίποτα από την εικόνα του. Κι αυτό γιατί ο Στρατής Μαστροκυριάκος βρήκε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει και ποδοσφαιριστές που είχαν λιγότερο χρόνο συμμετοχής.

Για τον Παγκύπριο το σκορ άνοιξε με πλασέ ο Shavon στο 5’ αφού πρώτα το σουτ του Borrajo τράνταξε το οριζόντιο δοξάρι. Ακολούθησε ένας επιθετικός μονόλογος της ελληνικής ομάδας, χωρίς όμως να έρθει ένα δεύτερο γκολ. Ο Παγκύπριος έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τους Himeno 11’, Μαγούλα 17’, Χρόνη 25’, Nealis 34’ κλείνοντας το ημίχρονο με το φτωχό 1-0.
Αυτό που δεν πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο το πέτυχε στο δεύτερο ο Παγκύπριος και συγκεκριμένα στο 54’ ο Χρόνης με πλασέ έκανε το 0-2, ενώ στο 64’ ο Shavon με το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Μέχρι το τελικό σφύριγμα ο Παγκύπριος έχασε αρκετές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ.

«Παίξαμε καλά δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να μας απειλήσει. Ομως οι πολλές χαμένες ευκαιρίες είναι ένα σημείο που πρέπει να σταθούμε και να μας απασχολήσει. Το Σάββατο έχουμε ένα ακόμα δύσκολο αγώνα για το US OPEN CUP στο New Jersey με την ομάδα των Jackson Lions έχοντας δυο σημαντικές απουσίες, τους Borrajo και Shavon, αφού δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής όμως ευελπιστούμε για το καλύτερο», δήλωσε μετά το ματς με το NYAC ο Στρατής Μαστροκυριάκος, που με την μαεστρία που τον διακρίνει θα βρει τρόπο να «κρύψει» τα κενά των δύο παιχτών του.

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ (Μαστροκυριάκος): Guerrero, Ανδρέου, Χρόνης, Ονησιφόρου, Σπανός, Camara, Himeno, Borrajo, Shavon, Μαγούλας (57’ Κουτσουνάδης), Nealis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available