Πέρασε παράνομα τα σύνορα… ο δήμαρχος Νέας Υόρκης

Φωτογραφία αρχείου: O δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο. (AP Photo/Mike Groll).

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο δήμαρχος της πόλης της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο και τα μέλη της ασφάλειάς του παραβίασαν τους μεταναστευτικούς νόμους τόσο των ΗΠΑ όσο και του Μεξικού, καθώς πέρασαν πεζή τα σύνορα κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης κοντά στο Ελ Πάσο του Τέξας, όπως αναφέρει το «Associated Press».

Η πλευρά του δημάρχου αρνείται, ωστόσο, τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, σημειώνει το «AP».

Ο κ. Ντε Μπλάσιο, σφοδρός επικριτής της μεταναστευτικής πολιτικής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μετέβη στο Τέξας μαζί με άλλους 20 περίπου δημάρχους πόλεων ανά τη χώρα στις 21 Ιουνίου μία ημέρα αφότου ο κ. Τραμπ είχε υπογράψει προεδρικό διάταγμα με το οποίο σταματούσαν οι διαχωρισμοί των οικογενειών στα σύνορα.

Ο Ντε Μπλάσιο επισκέφθηκε ένα κέντρο κράτησης παιδιών μεταναστών, αλλά δεν του επετράπη η είσοδος. Κατόπιν, πέρασε τα σύνορα στην πλευρά του Μεξικού και επανήλθε ώστε να έχει μια σφαιρική εικόνα της εγκατάστασης απ’ έξω.

Σύμφωνα με ένα γράμμα που έχει περιέλθει στα χέρια του «AP», ένας συνοριοφύλακας εντόπισε ομάδα ανθρώπων να τραβάει φωτογραφίες το κέντρο κράτησης.

Εν συνεχεία τους ρώτησε εάν είχαν πάρει κάποια επίσημη άδεια για να λάβει την αρνητική απάντηση από έναν εκ των αντρών ασφαλείας του Δημάρχου.

Οταν τους ρώτησε πως είχαν φτάσει στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς η πρόσβαση από την πλευρά των ΗΠΑ ήταν αδύνατη, ο άντρας του έδειξε προς το Μεξικό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ντε Μπλάσιο ανέφερε πως η ομάδα του δημάρχου δεν προέβη σε κάποια παράνομη πράξη.

«Ο δήμαρχος πέρασε τα σύνορα με την έγκριση και την επίβλεψη ενός ανώτερου αξιωματούχου της Συνοριοφυλακής», ανέφερε ο Ερικ Φίλιπς με e-mail που έστειλε την Τρίτη στο «AP».

«Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός (…) συνιστά επίθεση προς τον Δήμαρχο λόγω του γεγονότος πως υπερασπίζεται τις οικογένειες που διαχωρίζονται στα σύνορα από την κυβέρνηση Τραμπ», πρόσθεσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available