Πίνακας που αποδίδεται στον Καραβάτζο πωλήθηκε πριν δημοπρατηθεί

Ο πίνακας "Ιουδήθ και Ολοφέρνης". (AP/Thibault Camus)

ΤΟΥΛΟΥΖΗ. ΓΑΛΛΙΑ. Ο πίνακας “Ιουδήθ και Ολοφέρνης”, που οι ειδικοί αποδίδουν στον Καραβάτζο και ο οποίος επρόκειτο να βγει στο σφυρί αύριο Πέμπτη στη Γαλλία, δόθηκε σε ξένο αγοραστή, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Labarbe.

O πίνακας, του οποίου η αξία “εκτιμάτο στα 100 με 150 εκατομμύρια ευρώ θα εγκαταλείψει το γαλλικό έδαφος”, διευκρίνισε η ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών της Τουλούζης στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Η συμφωνία “καλύπτεται από μια δέσμευση απορρήτου όσον αφορά την τιμή πώλησης και την ταυτότητα του αγοραστή”, διευκρίνισε ο οίκος, που είχε ανακαλύψει τον πίνακα μέσα σε μια σοφίτα στην Τουλούζη το 2014.

Ο πίνακας “Ιουδήθ και Ολοφέρνης”. (AP/Thibault Camus)

“Γίναμε αποδέκτες μιας προσφοράς για την οποία ήταν αδύνατον να μην ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες του πίνακα. Το γεγονός ότι αυτή η προσφορά προέρχεται από έναν συλλέκτη που συνδέεται με ένα μεγάλο μουσείο έπεισε αυτόν που τον πουλούσε να την δεχτεί”, υπογράμμισε σε ανακοίνωση ο ειδικός στους πίνακες Ερίκ Τυρκίν, από τον οποίο ζητήθηκε να αξιολογήσει το έργο μερικές ημέρες μετά την ανακάλυψή του.

“Είναι καθήκον μας να δεχτούμε την απόφαση του πωλητή-πελάτη μας”, πρόσθεσε ο δημοπράτης Μαρκ Λαμπάρμπ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available