Παίρνει αυτό που του αξίζει…

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση.

Το ποδόσφαιρο είναι κατά κανόνα ένα δίκαιο σπορ. Μπορεί κάποιες φορές σ’ ένα παιχνίδι να μην σου δίνει πάντα αυτά που δικαιούσαι, αλλά σε βάθος χρόνου δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε ανταμείψει για τις προσπάθειες και τις επιλογές σου.

Κι αυτή ακριβώς η δικαιοσύνη αποδόθηκε στο μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας που έκρινε ουσιαστικά με το αποτέλεσμά του τον πρωταθλητή Ελλάδας για την σεζόν 2018-19. Κι αυτός θα είναι δίκαια ο ΠΑΟΚ όχι μόνο γατί επικράτησε με εμφατικό τρόπο επί του Ολυμπιακού, αλλά γιατί άρχισε να δρέπει τους καρπούς των συντονισμένων ενεργειών που κάνει τα τελευταία τρία χρόνια με στόχο να φτάσει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επένδυσε και συνεχίζει να επενδύει σ’ ένα συγκεκριμένο πλάνο που προβλέπει την διαρκή ανάπτυξη και βελτίωση της ομάδας του με ποιοτικές μεταγραφές, αλλά και την διατήρηση ενός συμπαγούς κορμού που θα του δίνει την δυνατότητα να έχει διάρκεια και σταθερότητα στην απόδοσή του.

Ολα αυτά τα στοιχεία φάνηκαν στο καθοριστικό αγώνα με τους «ερυθρόλευκους» στον οποίο οι παίκτες του ΠΑΟΚ αγωνίσθηκαν με απίστευτη συνοχή και προσήλωση, αποδιοργανώνοντας πανεύκολα τον όποιον σχεδιασμό που είχαν καταστρώσει οι αντίπαλοί τους. Οι παίκτες του «Δικεφάλου» βρίσκονταν με κλειστά τα μάτια στο χορτάρι της Τούμπας, απόρροια του χαρακτήρα, αλλά και του «δεσίματος» που έχουν αποκτήσει ως ομάδα. Ο τρόπος που οι παίκτες του άλλαζαν τη μπάλα και την μετέφεραν από την άμυνα στην επίθεση δημιουργώντας συνεχείς ευκαιρίες ήταν υποδειγματικός και σίγουρα αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει μόνο παρών, αλλά και μέλλον. Ο ΠΑΟΚ ήρθε για να μείνει στον θρόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου κι αυτό πρέπει να το κατανοήσουν πολύ καλά οι βασικοί αντίπαλοι και πρωτίστως ο Ολυμπιακός αν θέλουν να αμφισβητήσουν την επόμενη σεζόν τα πρωτεία του.

Οι ομάδες δεν χτίζονται μέσα σε μια νύχτα ή καλύτερα μέσα σε μια μόλις σεζόν. Θέλουν διάρκεια, υπομονή και πάνω απ’ όλα πίστη σ’ ένα πλάνο. Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν να το εφαρμόζουν πριν από λίγους μήνες μ’ έναν αξιόλογο προπονητή και με παίκτες που δίνουν ελπίδες για μια καλύτερη συνέχεια. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έγιναν λάθη τακτικής, αλλά και προσέγγισης του αγώνα από πλευράς της τεχνικής του ηγεσίας όμως αυτό δεν αλλάζει την ουσία του πράγματος που λέει ότι ο Ολυμπιακός είναι μια εντελώς νέα ομάδα που τώρα προσπαθεί να σχηματισθεί ως ποδοσφαιρική οντότητα υψηλών προδιαγραφών.

Μια σκληρή ήττα όπως αυτή της Τούμπας ή η απώλεια του τίτλου του πρωταθλητή για δεύτερη συνεχή χρονιά δεν πρέπει να σκορπίσει άγχος ή απογοήτευση στους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι οφείλουν να συνεχίσουν αταλάντευτοι τον αρχικό τους σχεδιασμό ώστε να φτιάξουν ένα σύνολο, ικανό να υπηρετήσει τις αρχές του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Αν κυριαρχήσουν η απογοήτευση, αλλά και η βιασύνη το πιθανότερο είναι ότι θα «γκρεμιστούν» μονομιάς όλα όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής.

Εύκολες λύσεις ή σίγουρες συνταγές δεν υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, το οποίο θα σου… επιστρέψει πάντα ό,τι του προσφέρεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available