Παίρνει διαβατήριο ο Βιγιαφάνιες

Να φορέσει την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας θέλει ο Βιγιαφάνιες (φωτογραφία: Παναθηναϊκός)

Θέμα χρόνου είναι το ελληνικό διαβατήριο για τον Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού αναμένεται στις αρχές του Οκτωβρίου να το παίρνει στα χέρια του και φυσικά να θεωρείται Ελληνας με την πόρτα της Εθνικής Ελλάδας να ανοίγει μπροστά του.
Ο προπάππους του Βιγιαφάνιες ήταν Ελληνας και λεγόταν Πετρινώλης. Μέσω Ιταλίας έφυγε μετανάστης στην Αργεντινή. Στην Ιταλία όμως φαίνεται πως άλλαξε το όνομά του σε Πετρινόλι, ενώ η έρευνα θέλει τον παππού του Λούκας να γεννιέται στο καράβι για την Αργεντινή. Αυτό ήταν και το πρόβλημα της καθυστέρησης. Το γεγονός ότι ο μάνατζερ του παίκτη που έψαξε το θέμα για το ελληνικό διαβατήριο δεν μπορούσε να βρει σύνδεση ανάμεσα στον προπάππου του, τον Πετρινώλη και τον πατέρα του. Και η σύνδεση βρέθηκε με την γέννηση του παππού του μέσα στο καράβι από Ιταλία σε Αργεντινή και το ελληνικό Πετρινώλης που έγινε ιταλικό Πετρινόλι.
Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που ο Βιγιαφάνιες πάρε το ελληνικό διαβατήριο τότε θεωρείται σίγουρο ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής, Μίκαελ Σκίμπε θα τον καλέσει στην Εθνική, ενώ είναι γνωστός ο… πόθος και του Λατινοαμερικανού να φορέσει τη γαλανόλευκη φανέλα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *