Παγκύπριος: Συμβαίνει κι αυτό…

Ο Παγκύπριος με τους Miscione, Ονησιφόρου, Μαγουλά, Nealis, Matteo, Borrajo, Esteves, Ιωσηφίδη, Amare, Himeno, Camera, Ανδρέου, Σπανό, Χρόνης και Nealis είναι στην κορυφή της βαθμολογίας. Φωτογραφία: Παγκύπριος

Μερικές φορές συμβαίνει και αυτό… Να προσπαθείς να προσπαθείς και να μην μπορείς να τα καταφέρεις… Να κάνεις παιχνίδι, να δημιουργείς ευκαιρίες, να έχεις το πάνω… χέρι και στο τέλος να λες πάλι καλά που δεν έχασες.
Οπως ο Παγκύπριος στο 1-1 με τους Central Park Rangers, για το Κοσμοπόλιταν Λιγκ, σε ένα παιχνίδι που η ελληνική ομάδα είχε δυο δοκάρια, ένα χαμένο πέναλτι, δυο ακυρωθέντα γκολ και πάνω από 30 τελικές προσπάθειες προς την αντίπαλη εστία, στο τέλος κατάφερε να μην χάσει…

Κι αυτό γιατί με την έναρξη του παιχνιδιού και συγκεκριμένα στο 2’ μετά από αδράνεια της άμυνας οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ. Από αυτό το σημείο και μέχρι το τέλος μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο που πίεζε και προσπαθούσε ώστε να γυρίσει το ματς, ο Παγκύπριος. Από το 1-0 στο 2’ μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Παγκύπριος είχε κατασκηνώσει στο μισό γήπεδο. Πλήθος χαμένων ευκαιριών με αποκορύφωμα το ακυρωθέν γκολ με κεφάλια του Tchoukriel στο 14’ και το χαμένο πέναλτι του Χρόνη στο 28’.
Στην επανάληψη μία από τα ίδια. Με τις… σκηνές έξω από την περιοχή των Central Park Rangers οι παίκτες του Μαστροκυριάκου, και να χάνουν την μία ευκαιρία μετά την άλλη. Οσο για τον Miscione, τον πορτιέρε του Παγκύπριου κάλλιστα θα μπορούσε να φύγει από το γήπεδο και να αφήσει την εστία του άδεια, αφού επί 45 επτά δεν ακούμπησε μπάλα… Από την άλλη μεριά την εστία των Central Park Rangers ο Παγκύπριος είχε δυο δοκάρια με τον Shavon στο 48’ και 63’, ακυρωθέν γκολ του Himeno στο 71’, πολλές χαμένες ευκαιρίες και επιτέλους κατάφερε να ισοφαρίσει στο 78’ με πλασέ του Shavon.

Μετά το 1-1 και στα τελευταία λεπτά ο Παγκύπριος έχασε «τα άχαστα» και δεν μπόρεσε να γυρίσει ένα δικό του παιχνίδι… Η λήξη του παιχνιδιού βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν έναν ανέλπιστο βαθμό που ίσως στο τέλος αποδειχθεί «χρυσός» γι’ αυτούς.

Ο «αρχιτέκτονας» του Παγκυπρίου, Στρατής Μαστροκυριάκος. Φωτογραφία: Παγκύπριος

«Ηταν θα έλεγα ένα περίεργο παιχνίδι. Από την αρχή βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και προσπαθήσαμε να το γυρίσουμε χωρίς όμως να το καταφέρουμε πλήρως. Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες και η έλλειψη συγκέντρωσης στην τελική προσπάθεια ήταν τα στοιχεία που δεν μας άφησαν να πάρουνε την νίκη. Είχαμε επισημάνει ότι κάποια στιγμή οι πολλές χαμένες ευκαιρίες θα δημιουργούσαν πρόβλημα κάτι που έγινε… πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι γιατί έρχονται σημαντικοί αγώνες που θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Κρατάμε την προσπάθεια την υπομονή και συνεχίζουμε…», δήλωσε εμφανώς προβληματισμένος αλλά και ανακουφισμένος που ο Παγκύπριος κράτησε το αήττητο, προπονητής της ομογενειακής ομάδας. Στρατής Μαστροκυριάκος.
ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ (Μαστροκυριάκος): Miscione, Borrajo, Χρόνης, Σπανός, Tchoukriel, Matteo, Himeno, Ιωσηφίδης (35’ Ανδρέου), Shavon, Camara (70’ Shankle), Nealis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available