Παγκύπριος: «Φτωχή» νίκη – πρόκριση

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Αυτός είναι ο Παγκύπριος! Αυτή είναι η ομάδα που θέλουμε, αυτό είναι το παιχνίδι που ξέρουμε. Κερδίζουμε με 1-0 αλλά θα μπορούσε να κερδίζαμε με 7-0». Αυτά ήταν τα λόγια του Παναγιώτη Χαλκίδη αποχωρώντας από το γήπεδο του ΝΥ Ατλέτικ Κλαμπ μετά το 1-0 του Παγκύπριου για το Μάννινγκ Καπ. Η ελληνική ομάδα κέρδισε 1-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης όπου στις 1 Δεκεμβρίου θα αντιμετωπίσει τον Γκρικ Αμέρικαν αλλά αυτό που έμεινε σε όλους ήταν τα λόγια του Παναγιώτη και οι δηλώσεις ικανοποίησης από τον άνθρωπο που άλλαξε άρδην την εικόνα της ομάδας και «μίλησε» στις δυνατότητες των παιδιών, του Γιώργου Χαλκίδη: «Ναι, είμαι ικανοποιημένος. Η ομάδα έχει δέσει πλέον και τα παιδιά αποδίδουν ανάλογα με τις ικανότητές τους. Προσωπικά δεν έχω παράπονο από κανέναν. Και στην προπόνηση και στο αγώνα δίνουν ό,τι έχουν. Θέλω να τονίσω, πως η πειθαρχία, η ομαδικότητα και το πάθος που δείχνουν σε αγώνες και προπονήσεις είναι παραδειγματική και μόνο ικανοποίηση μπορούν να γεμίζουν όλους εμάς».

Αυτά σε ό,τι αφορά τον αγώνα, γιατί ο κ. Χαλκίδης που μαζί με τον κ. Κλείτο Ιωάννου αφιερώνουν πολλές ώρες στην αγωνιστική άνοδο της ομάδας αποχώρησαν προβληματισμένοι λόγω του τραυματισμού του Ανδρέα Χρόνη. Ο Ελληνας άσος τραυματίστηκε και αποχώρησε και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγω για αδυναμία να αγωνιστεί στο ελληνικό ντέρμπι της Κυριακής με το Γκρικ Αμέρικαν για το Κοσμοπόλιταν Λιγκ.

Στα του αγώνα τώρα ο Παναγιώτης είχε απόλυτο δίκιο. Ο Παγκύπριος έπαιξε για ένα σκορ της τάξης του 6 με 7-0 και περιορίστηκε στο 1-0. Μάλιστα σε βέβαιο γκολ από προβολή του Χούλιο Ντος Σάντος σε κενή εστία η μπάλα έφυγε πάνω από το τέρμα του ΝΥ Ατλέτικ Κλαμπ και ο Βραζιλιάνος δεν το πίστευε ότι χάθηκε από αυτόν τέτοιο γκολ. Κι όμως, «όλα μπαίνουν, κι όλα χάνονται». Παρ’ όλ’ αυτά η ομάδα έπαιξε πολύ καλά, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και τις έχασε όλες εκτός από μία που από τα πόδια του Χούλιο κατέληξε γκολ – πρόκρισης. Κλειδί της νίκης ήταν η σταθερή άμυνα. «Οταν η άμυνα λειτουργεί σωστά και κρατήσουμε το μηδέν τότε είναι σίγουρο ότι θα έρθει η νίκη γιατί γκολ θα κάνουμε», τα λόγια του κ. Γιώργου Χαλκίδη, που αποδεικνύουν ότι μετά την απομάκρυνση του Στρατή Μαστροκυριάκου έριξε όλο του το βάρος στο «δέσιμο» της άμυνας του Παγκύπριου.

Πλέον όμως τα κεφάλια μέσα γιατί την ερχόμενη Κυριακή ο Παγκύπριος έχει ντέρμπι και μάλιστα ελληνικό με τον άλλο πολύ μεγάλο εκπρόσωπο του Ελληνισμού, τον Γκρικ Αμέρικαν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available