Παιδεία: Εναλλακτικές λύσεις για την απεργία εξετάζει η Κυβέρνηση

Αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα στην αντιπαράθεση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ο Πρόεδρος Αναστασιάδης (Φωτογραφία: ΓΤΠ).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Εναλλακτικές λύσεις μελετά η Κυβέρνηση την ώρα που ο εκπαιδευτικός κόσμος ετοιμάζεται για απεργιακά μέτρα τα οποία ενδεχομένως να διαρκέσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς, κάνοντας αρχή με τη 48ωρη απεργία τις ερχόμενες μέρες Τρίτη και Τετάρτη.

Η Κυβέρνηση ρίχνει στο τραπέζι και μελετά συγκεκριμένες προτάσεις «προς διασφάλιση του συμφέροντος των χιλιάδων μαθητών», όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή. Η διυπουργική επιτροπή έχει ήδη λάβει εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα ως προς την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων νομικών εργαλείων για την προάσπιση των συμφερόντων της δημόσιας παιδείας. Σύμφωνα με την κυβερνητική πηγή κάποιες από τις σκέψεις που γίνονται το τελευταίο 24ωρο αφορούν:

Επέκταση της σχολικής χρονιάς.

Κατάργηση αργιών.

Περιορισμό των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Αγορά υπηρεσιών από συνταξιούχους και αδιόριστους εκπαιδευτικούς.

Το επικρατέστερο σενάριο, όπως είπε, είναι η επέκταση της σχολικής χρονιάς ώστε οι μέρες που θα «χαθούν» λόγω των απεργιακών μέτρων των εκπαιδευτικών να καλυφθούν.

Σημείωσε ακόμη ότι ο εκπαιδευτικός κόσμος θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι θα του αποκόπτεται ο μισθός του αναλογικά με τις ώρες ή τις μέρες που θα απεργήσει, κάτι που θα έχει αντίκτυπο στο εφάπαξ και τη σύνταξή του.

Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε πάντως χθες ότι τα τηλέφωνα του υπουργείου παίρνουν φωτιά από εκπαιδευτικούς που δεν επιθυμούν την απεργία.

Οι συντεχνίες των εκπαιδευτικών, ωστόσο, «δείχνουν» την εντολή που έχουν λάβει από το 95% των εκπαιδευτικών (όλων των βαθμίδων) «για λήψη μέτρων, μη αποκλειομένων και των απεργιακών», καθώς και τις χιλιάδες που βρέθηκαν έξω από το Προεδρικό «για να υπερασπιστούν το δημόσιο σχολείο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available