Πανέτοιμοι για τη γιορτή οι «Αγιοι»

Ντέρμπι κορυφής για τους «Αγιους» του St Panteleimon FC του Λονδίνου (φωτογραφία: Facebook/St Panteleimon FC).

Η μεγάλη μέρα έφτασε. Το Σάββατο στις 2.00 το μεσημέρι (ώρα Λονδίνου) εκατοντάδες Ελληνες του Λονδίνου θα δώσουν το παρών στον αγώνα – γιορτή των «Αγίων» του St. Panteleimon FC. Η μοναδική ελληνορθόδοξη ομάδα που αγωνίζεται σε κανονικό πρωτάθλημα του αγγλικού ποδοσφαίρου, το Σάββατο έχει αγώνα – γιορτή. Αγώνα γιατί παίζει με την New Hanford FC για το Junior Cup του πρωταθλήματος της Κομητείας του Middlesex και γιορτή θα είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι (Berkeley Fields) και όπως γίνεται αντιληπτό παίκτες, διοίκηση και φυσικά ο κόσμος θα το γιορτάσουν. Είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας από την ημέρα που έγινε ημι-επαγγελματική και κατεβαίνει σε οργανωμένο πρωτάθλημα.
Αυτή την ημέρα ο πάτερ Αναστάσιος Σαλαπάτας, ο πρόεδρος Σάββας Ανδρέου και όλος ο «οργανισμός» της ομάδας, η ελληνική Κοινότητα και όλος ο Ελληνισμός του Λονδίνου περιμένουν με ανυπομονησία. Η ομάδα θα κάνει την είσοδό της στο γήπεδο και όλοι ανυπομονούν να δουν τα ιστορικά και θρησκευτικά χρώματά της και φυσικά το σήμα που από μόνο του έχει μία ιστορία. «Το έμβλημα έχει το εθνόσημο, ένα κιονόκρανο, τον βυζαντινό αετό με μια μπάλα ποδοσφαιρική. Στο κάτω μέρος φαίνεται το σύνθημα της ομάδας ‘Faith first’. Τα χρώματα είναι μπλε για την Ελλάδα, κίτρινο για την Κύπρο και το βυσσινί του Βυζαντίου. Στην κύρια φανέλα έχουμε το κίτρινο και το μπλε, στην εκτός έδρα έχει τα χρώματα της Εθνικής, μπλε και άσπρο», η περιγραφή της φανέλας και του σήματος από τον Αναστάσιο Σαλαπάτα που είναι η «ψυχή» και το «πάθος» αυτής της ομάδας.

Βέβαια ο έμπειρος προπονητής των «Αγίων», Γιώργος Φραντζέσκου, γνωρίζει άριστα ότι «χαρές, πανηγύρια, γιορτές κλπ.» δεν βγαίνουν σε καλό σε μία ομάδα, γι αυτό όλες αυτές τις ημέρες έχει κάνει… πλύση εγκεφάλου στους παίκτες, προκειμένου να έχουν μυαλό, καρδιά και σώμα μόνο στον αγώνα και σε τίποτε άλλο. Πάρα πολλές φορές γιορτινό κλίμα έχει χαλάσει και ο κ. Φραντζέσκου το ξέρει πολύ καλά. Ομορφα και ωραία θα είναι στο γήπεδο στο πρώτο εντός έδρας, αλλά η… μπάλα είναι μπάλα και ο κ. Φραντζέσκου θέλει οι παίκτες του να κάνουν την δική τους γιορτή νικώντας την New Hanford FC και μετά ας αφιερώσουν την πρόκριση στους φιλάθλους τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *