Πανηγυρικός εορτασμός Πολιούχου Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης

Ο Μητροπολίτης κ.κ. Ευάγγελος στο κήρυγμά του προς το εκκλησίασμα. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Μιχάλης Κακιάς.

ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Με Ορθρο και Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ.κ. Ευάγγελου, σύσσωμου του ιερού κλήρου και πλήθους πιστών, τιμήθηκε η μνήμη του πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως στο ομώνυμο παρεκκλήσι της Μητροπόλεως στην πόλη Γουέστφιλντ, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ.κ. Ευάγγελος αναφέρθηκε στη ζωή και το σπουδαίο έργο του Αγίου Ιωάννου και ευχαρίστησε τους πιστούς που παρευρέθηκαν στον εορτασμό.

Οπως είπε, «ο μεγάλος αυτός πατέρας και διδάσκαλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας κατά την ιερατική του διακονία ανέπτυξε όλα τα ψυχικά του χαρίσματα, πύρινο θείο ζήλο και πρωτοφανή ευγλωττία στα κηρύγματά του. Εσειε και συγκλόνιζε τα πλήθη και συγκινούσε τις ψυχές τους βαθύτατα.

Η γιορτή του Αγίου Ιωάννη στο παρεκλήσι της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Μιχάλης Κακιάς.

»Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες εκκλησιαστικές προσωπικότητες, ένεκα του αξεπέραστου χαρίσματός του στην ομιλία. Διετέλεσε επίσης επίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, όπου διακρίθηκε για το σπουδαίο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο που διενήργησε.

»Εύχομαι το παράδειγμα της Αγιότητας του Αγίου Ιωάννη να αποτελέσει για όλους μας φωτεινό παράδειγμα που θα ακολουθούμε με λίγα λόγια αλλά πολλά έργα ουσίας και αγάπης.
Χρόνια πολλά σε όλους».

Η γιορτή του Αγίου Ιωάννη στο παρεκλήσι της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Μιχάλης Κακιάς.

Ο Δημήτριος Φούντας, αντιπρόεδρος του συμβουλίου της Μητροπόλεως, ευχήθηκε χρόνια πολλά στην Ομογένεια και εξήρε το θεάρεστο και πολυσχιδές πνευματικό και ποιμαντικό έργο του κ.κ. Ευάγγελου στην Ιερά Μητρόπολη.

Η Ανν Μάικλ, πρόεδρος Φιλοπτώχου Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης, ευχαρίστησε μέσω του «Εθνικού Κήρυκα» όλους όσοι συνέβαλαν στη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης συγκέντρωσης χρημάτων για τα άρρωστα παιδιά, «Children’s Medical Fund Luncheon», που διοργανώθηκε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στο κέντρο «The Venetian» στην πόλη Γκάρφιλντ.

«Στη φιλανθρωπική αυτή εκδήλωση», τόνισε, «μας τίμησαν με την παρουσία τους πάνω από 750 άτομα και συγκεντρώσαμε περίπου 500.000 δολάρια, ποσό από το οποίο το 60% θα δοθεί σε 15 νοσοκομεία και ιδρύματα για άρρωστα παιδιά στη Νέα Ιερσέη και το 40% θα δοθεί στην Εθνική Φιλόπτωχο, η οποία είναι και η διοργανώτρια αρχή και θα το δωρίσει σε παιδικά νοσοκομεία ανά την Αμερική και όχι μόνο. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον πνευματικό μας πατέρα κ.κ. Ευάγγελο για την αμέριστη συμπαράσταση και καθοδήγηση, καθώς και σε όλους τους δωρητές και χορηγούς».

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Μιχάλης Κακιάς.

Η Αννίτα Καρταλοπούλου, πρόεδρος επιτροπής δωρεών της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, ανέφερε ότι η Εθνική Φιλόπτωχος κάθε δύο χρόνια διοργανώνει σε διαφορετική πολιτεία εκδήλωση υποστήριξης για άρρωστα παιδιά.

«Φέτος», είπε, «ήταν η σειρά της Νέας Ιερσέης και χαίρομαι ιδιαιτέρως που μπορέσαμε και ανταποκριθήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον ιερό αυτό σκοπό.
Οι εδώ χριστιανοί έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους για τα άρρωστα παιδιά. Ο Θεός να τους έχει όλους καλά».

Να σημειωθεί ότι μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών προσφέρθηκαν καφές, γλυκίσματα και αναψυκτικά στο εκκλησίασμα.

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Μιχάλης Κακιάς.
Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Μιχάλης Κακιάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *