Πανομογενειακή: Τέλος η εκκρεμότητα του προϋπολογισμού της παρέλασης Nέας Yόρκης

Από αριστερά: Νομική Καστανά, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Βασίλειος Γκουρνέλος, Δημήτρης Παλιούρας. (Φωτογραφία: Ε.Κ./Ζαφείρης Χαϊτίδης)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Κλείνει η εκκρεμότητα του προϋπολογισμού της παρέλασης του περασμένου Απριλίου, μετά την κατάθεση των σχετικών στοιχείων στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, όπως γνωστοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης πανομογενειακής συγκέντρωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Αστόρια.

Σύμφωνα με τον συμπρόεδρο της Επιτροπής Παρέλασης, Βασίλειο Γκουρνέλο, ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και πλέον απομένει η πιστοποίηση της Εξελεγκτικής Επιτροπής για να κλείσει οριστικά ένα θέμα που έμενε ανοικτό επί μήνες.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, Νομική Καστανά, ανακοίνωσε ότι στην επόμενη πανομογενειακή, που θα λάβει χώρα στις 9 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, για την οποία έχει προσκληθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Σχετικά με το Δείπνο των Τελεταρχών, ο κ. Γκουρνέλος ανακοίνωσε ότι καταβλήθηκε η προκαταβολή στο ξενοδοχείο «Sheraton», για το βράδυ της 28ης Μαρτίου, παραμονή της παρέλασης. Τα τραπέζια για τους κορυφαίους σπόνσορες κοστίζουν 5.000 δολάρια και, για μια ακόμη φορά, απευθύνθηκε κάλεσμα στους οικονομικά ισχυρότερους ομογενείς, προκειμένου να δηλώσουν ‘παρόντες’».

Επιπλέον, τονίστηκε ότι η πρωινή δεξίωση, πριν την παρέλαση, θα παρατεθεί ξανά στο εστιατόριο «Avra», με προσέλευση έως 200 προσκεκλημένων, με το κόστος να υπολογίζεται και φέτος κοντά στα 20.000 δολάρια.

Για τις άλλες εκδηλώσεις ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία» προγραμματίστηκε για την Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 3 το μεσημέρι, ενώ στις 16 Μαρτίου και ώρα 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συναυλία με την όπερα, όπως και πέρυσι, με ελεύθερη είσοδο.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι τελετές έπαρσης των σημαιών σε Μπόουλινγκ Γκριν και Πλατεία Αθηνών, αντίστοιχα, ενώ υπάρχει και η καθιερωμένη εκδήλωση με τα χορευτικά, στο Κρητικό Σπίτι.

Μετά τις γιορτές, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας θα ξεκινήσει να επισκέπτεται πιο εντατικά τις κοινότητες, ενώ «κλείδωσε» και η πραγματοποίηση ραδιομαραθωνίου (radiothon) στον ραδιοφωνικό σταθμό «Hellas FM».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available