Παραιτήθηκε από πρόεδρος ο ιδρυτής της Papa John’s – Ελληνας ο μέντοράς του

Ο κ. John Schnatter (AP Photo/Timothy D. Easley, File).

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιδρυτής της αλυσίδας Papa John’s, John Schnatter παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας, ώρες αφού ζήτησε συγγνώμη για την χρήση μίας ρατσιστικής λέξης, όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου τον Μάιο.

Ο κ. Schnatter έχει δηλώσει, όπως και στο Business Insider, πως έφτασε να φτιάξει μία «αυτοκρατορία» καταστημάτων πίτσας, ενώ ξεκίνησε από ένα ομογενειακό κατάστημα.

Το «Greek’s» του ελληνικής καταγωγής, Κρις Καραμεσίνη (Chris Karamesines). «Πάντα έβλεπα τον Κρις ως έναν από τους μέντορές μου, μου έμαθε πολλά στο να φτιάχνω πίτσες. Είναι επίσης προσωπικότητα. Εχει μία φωνή που δεν μπορείς να ξεχάσεις».

Οσον αφορά στην παραίτηση ήρθε μετά από την αποκάλυψη του Forbes πως ο ιδρυτής της γνωστής αλυσίδας χρησιμοποίησε την λέξη από «N» για τους Αφροαμερικανούς.

Οταν δε ερωτήθηκε πως θα αποστασιοποιηθεί από ρατσιστικές ομάδες, κάνοντας χρήση αυτής της λέξης, φέρεται να παραπονέθηκε ότι ο Συνταγματάρχης Sanders δεν είχε ποτέ αντίδραση όταν έκανε αντίστοιχη χρήση της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available