Παραμένει στον πυθμένα της «Κόκκινης Λίμνης» η τρίτη βαλίτσα θανάτου

Η συγκλονιστική στιγμή που μεταφέρεται η σορός της 8χρονης Ελενας Ναταλίας, η οποία εντοπίστηκε στη δεύτερη βαλίτσα που εντοπίστηκε αργά την Κυριακή στην «Κόκκινη Λίμνη» (AP Photo/Petros Karadjias).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη, στο Μιτσερόγια εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας θανάτου, εντός της οποίας πιθανολογείται ότι βρίσκεται η σορός της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ, όπως ομολόγησε ο κατά συρροή 35χρονος δολοφόνος Νίκος Μεταξάς.

Τα αποτελέσματα της σάρωσης από το Sonar, έδειξαν συγκεκριμένα σημεία, στα οποία έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα όπως έγινε και το απόγευμα της Κυριακής, όταν ανασύρθηκε η βαλίτσα με τη σορό της οκτάχρονης Ελενας Ναταλίας.

Κατά τις έρευνες της Δευτέρας, στο επίκεντρο βρέθηκε δεύτερο σημείο, στο οποίο η ρομποτική κάμερα επιχείρησε να επαληθεύσει τι ήταν αυτό το αντικείμενο που ήταν διογκωμένο στον βυθό.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε κατορθωτό και στη συνέχεια στον βυθό καταδύθηκε ο δύτης, ο οποίος τελικά διαπίστωσε ότι δεν επρόκειτο για την τρίτη βαλίτσα θανάτου, αλλά για βράχο.

Οι έρευνες στην «Κόκκινη Λίμνη» θα συνεχιστούν την Τρίτη με το πρώτο φως της ημέρας, σε συγκεκριμένα σημεία για εντοπισμό και ανάσυρση της τρίτης βαλίτσας.

Οπως είχε δηλώσει ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, αφού ολοκληρωθούν οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη, τότε το σύστημα Sonar θα μεταφερθεί στο Ξυλιάτο για να σαρώσει τη λίμνη Μεμί, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί και να ανασυρθεί η σορός της εξάχρονης Σιέρα.

Υπενθυμίζεται ότι στις δύο βαλίτσες που ανασύρθηκαν από την Κόκκινη Λίμνη, με διαφορά μίας εβδομάδας, ήταν οι σοροί της 38χρονης Λίβιας Φιορεντίνα και της οκτάχρονης κορούλας της Ελενας Ναταλίας.Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου μητέρα και κόρη ήταν τα πρώτα θύματά του, τα οποία σκότωσε τον Σεπτέμβριο του 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available