Παρουσίαση και απολογισμός της «Ηγεσίας των 100»

Διακρίνονται από αριστερά, ο κ. Αθανάσιος Αντωνόπουλος, επίτιμος πρόεδρος της Κληρικολαϊκής, ο κ. Αργύρης Βασιλείου πρόεδρος της «Ηγεσίας των 100» και η κ. Πωλέτ Πούλου εκτελεστική διευθύντρια της «Ηγεσίας των 100». Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας - Θεόδωρος Καλμούκος.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ουσιαστική και διακριτική ήταν η παρουσία των επικεφαλής της Οργάνωσης της «Ηγεσίας των 100» στην 44η Κληρικολαϊκή Συνέλευση στη Βοστώνη του νέου προέδρου της κ. Αργύρη Βασιλείου, του αντιπροέδρου κ. Δημήτρη Λογοθέτη και της εκτελεστικής διευθύντριας κυρίας Πωλέτ Πούλου.

Παρών επίσης ήταν ο κ. Αθανάσιος Αντωνόπουλος –Αντον- ο οποίος τυγχάνει εκ των ιδρυτικών μελών της «Ηγεσίας των 100» και ο οποίος ήταν και ο επίτιμος πρόεδρος της Κληρικολαϊκής.

Υπενθυμίζεται ότι η «Ηγεσία των 100» είναι μη κερδοσκοπικός Οργανισμός – Κληροδότημα, ο οποίος ιδρύθηκε επί Αρχιεπισκοπίας του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Ιακώβου το έτος 1984.

Η βασική ιδέα ήταν να βρεθούν εκατό Ελληνοαμερικανοί, οι οποίοι να πεισθούν να δώσουν εκατό χιλιάδες δολάρια ο καθένας.

Το ποσό θα μπορούσαν να το δώσουν είτε συνολικά σε μία δόση, είτε σε δέκα χρόνια επί δέκα χιλιάδες δολάρια τον χρόνο, οπότε έτσι προέκυψε και η αρχική του ονομασία, «Ηγεσία των 100», ενώ αργότερα αφιερώθηκε επ’ ονόματι του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου.

Το σκεπτικό ήταν το Κληροδότημα αυτό να χρηματοδοτεί διάφορα προγράμματα της Εκκλησίας, ενώ από το Καταστατικό του απαγορεύεται να δίνει χρήματα για να καλύπτονται λειτουργικά έξοδα της Αρχιεπισκοπής ή να αποπληρώνονται χρέη ή δανεισμοί.

Στην ομιλία του προς την ολομέλεια της Κληρικολαϊκής, ο νέος πρόεδρος της «Ηγεσίας των 100» κ. Αργύρης Βασιλείου, ξεκίνησε λέγοντας πως «καθώς στέκομαι σήμερα ενώπιον σας ως πρόεδρος της ‘Ηγεσίας των 100’ θυμάμαι την ανατροφή μου στην ελληνοαμερικανική Κοινότητα στην Αστόρια της Νέας Υόρκης. Η κοινότητα μας του Αγίου Δημητρίου ήταν το κέντρο της πίστης μας, των αρχών και της ζωής μας. Σήμερα στην ενορία των Αρχαγγέλων στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ, είναι πολύ όμοια τα πράγματα. Φυσικά οι καιροί είναι διαφορετικοί όπως και οι προκλήσεις».

Ο κ. Βασιλείου τόνισε πως «η πρωταρχική μας ευθύνη είναι να εξασφαλίσουμε πως οι ενορίες μας θα παραμείνουν ζωντανές και αναπτυσσόμενες ώστε να αυξάνομε εν τη πίστει για την όχι μόνο για τη δική μας ωφέλεια και των οικογενειών μας, αλλά για όλους που θα γνωρίσουν την αλήθεια του Χριστού και θα μεταδώσουν αυτή την αλήθεια στον κόσμο».

Σε άλλο σημείο είπε πως «με υπερηφάνεια αναφέρω ότι από την σύσταση της η ‘Ηγεσία των 100’ το έτος 1984 έχει διανείμει πάνω από $50,0 εκατομμύρια δολάρια στις διακονίες της Αρχιεπισκοπής».

Συμπλήρωσε πως «η Ηγεσία των 100 μόλις ολοκλήρωσε δύο διαδοχικές χορηγίες των $10,0 εκατομμυρίων δολαρίων προς το Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού και τώρα σκέπτεται την έγκριση χορηγίας άλλων $10,0 εκατομμυρίων δολαρίων σε ρυθμό $1,0 εκατομμυρίου τον χρόνο για υποτροφίες προς τα να παιδιά τα οποία προετοιμάζονται για την ιεροσύνη».

Είπε ακόμα πως «στο παρελθόν έχουμε χρηματοδοτήσει την διευκόλυνση αποπληρωμής των φοιτητικών δανείων για τους χειροτονηθέντες φοιτητές, καθώς επίσης ιερείς που είχαν ανάγκη, τον Σύνδεσμο Κληρικών της Αρχιεπισκοπής, τους Συνταξιούχους Ιερείς και τον Σύνδεσμο των Πρεσβυτερών».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available