Παρουσία του ομογενή Πρίμπους το πρώτο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ για Obamacare (βίντεο)

O ομογενής Ράινς Πρίμπους (δεξιά) παρών στην πρώτη κρίσιμη υπογραφή του Τραμπ ως προέδρου. AP Photo/Evan Vucci

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε το πρώτο του εκτελεστικό διάταγμα, δίνοντας εντολή στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να ελαφρύνουν το βάρος του νόμου για την Υγεία του Μπαράκ Ομπάμα, έχοντας δίπλα του στην πρώτη του κρίσιμη απόφαση τον Ράινς Πρίμπους.

Ο κ. Τραμπ πλαισιώθηκε στο Οβάλ Γραφείο από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, τον ομογενή προσωπάρχη Ράινς Πρίμπους και άλλους κορυφαίους συμβούλους του καθώς υπέγραψε το εκτελεστικό διάταγμα για τον «Obamacare», την ακύρωση του οποίου είχε θέσει ως πρώτη του προτεραιότητα και κατά την προεκλογική του εκστρατεία, αλλά και τη μεταβατική περίοδο.

Αμέσως μετά, ο ομογενής πολιτικός υπέγραψε μνημόνιο που αφορά το πάγωμα της εφαρμογής νέων και παλιών ρυθμιστικών κανονισμών, το οποίο φαίνεται πως θα επηρεάσει τέσσερις αποφάσεις του υπουργείου Ενέργειας για τα στάνταρντ που θα έπρεπε να ακολουθούνται στην παραγωγή ενέργειας και επηρεάζουν μια σειρά από προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των φορητών κλιματιστικών και των εμπορικών λεβήτων.

 

Τα πρότυπα αποσκοπούν στη μείωση της χρήσης ενέργειας, και, στο πώς αυτό επηρεάζει τους λογαριασμούς των καταναλωτών και την εκπομπή αερίων ρύπων, έγραψε η «Washington Post».
Το υπόμνημα του Πρίμπους αναφέρει ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες δεν μπορούν να στείλουν τους νέους ρυθμιστικούς κανόνες στο Γραφείο του Ομοσπονδιακού Μητρώου (Federal Register Bureau) -ένα βασικό βήμα για την οριστικοποίηση των νέων κανονισμών- μέχρι να στείλει ο Τραμπ επιτόπιους ελεγκτές για να εγκρίνουν το τι κάνουν αυτές οι υπηρεσίες.

Επιπλέον, αναφέρει επίσης ότι οι κανονισμοί που έχουν αποσταλεί στο γραφείο, αλλά δεν έχουν ακόμα δημοσιευθεί θα πρέπει να αποσυρθούν. Η κυβέρνηση Ομπάμα εξέδωσε παρόμοιο μνημόνιο αμέσως μετά που ο πρόεδρος ανέλαβε την εξουσία το 2009.

O τόνος για το υπόμνημα Πρίμπους είχε δοθεί, λίγες στιγμές μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ ως 45ου προέδρου, η επίσημη ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου άλλαξε άμεσα και καταργήθηκε η υποσελίδα της πολιτικής της κυβέρνησης Ομπάμα σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Τραμπ για Πρίμπους

Οπως έγραψε ο “Ε.Κ.”, ο Ντόναλντ Τραμπ επεφύλαξε ειδική μνεία στον Ράινς Πρίμπους, τον νέο προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, στην ομιλία του την Πέμπτη κατά το Ευχαριστήριο Δείπνο προς τους Χορηγούς της εκστρατείας του, αποδεικνύοντας τόσο την εκτίμηση που τρέφει ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ προς τον ομογενή πολιτικό, όσο και τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσει από δω και μπρος.

“Ενα από τα άτομα που οφείλω να ευχαριστήσω», ξεκίνησε λέγοντας ο κ. Τραμπ, για να συνεχίσει: «Είχαμε 18 ανθρώπους στο επιτελείο μας και είχαμε και τον Ράινς. Το έχω ξαναπεί, κανείς δεν ήξερε να προφέρει το όνομά του, είναι ένα τρελό όνομα».

«Ο Ράινς Πρίμπους, τώρα όλοι προφέρουν σωστά το όνομά του. Είναι αστέρι και το γνώριζα αυτό εδώ και καιρό. Και είχε ένα πρόβλημα γιατί με συμπαθούσε. Δεν με συμπαθούσε λόγω της προσωπικότητάς μου, αλλά επειδή πίστευε ότι μπορούσα να κερδίσω», πρόσθεσε ο κ. Τραμπ την Πέμπτη το βράδυ.

1 Comment

  1. Παιδιά διατηρηστε την Ορθόδοξη πίστη οι Ελληνες του εξωτερικού γιατί οι Ελληνες της Ελλάδας την χάνουμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *