Πενήντα ομογενείς και Αμερικανοί σε βάφτιση στη Χίο

Στιγμιότυπο από το μυστήριο της βάφτισης στον Ναό του Αγίου Ισιδώρου Παντούκιου. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

Του Δημήτρη Τσάκα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πενήντα και πλέον ομογενείς από τον Καναδά και την Αμερική επισκέφθηκαν τη Χίο, προκειμένου να παραστούν στο μυστήριο της βάπτισης της κόρης του Νικολάου και της Ελευθερίας Μπίλα, το οποίο τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 28 Ιουλίου στον ιερό ναό του Αγίου Ισιδώρου στο παραθαλάσσιο χωριό Παντουκιός της Χίου.

Το μυστήριο τέλεσε ο π. Μιχάλης Στεφανιόρος στο μικρό εκκλησάκι και όταν αναφώνησε και το όνομα αυτής Ισιδώρα – Αννα τα φλας των κινητών άστραψαν. Ανάδοχοι ήταν οι ομογενείς Παναγιώτης Ματθαίος και Σαβίνα Ρωμανού, οι οποίοι μαζί με τους κουμπάρους τους είχαν καλέσει και Αμερικανούς και Καναδούς φίλους να συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Αμέσως μετά παρατέθηκε δείπνο στην ψαροταβέρνα «Παντουκιός» στο οποίο παρακάθισαν διακόσιοι περίπου ομογενείς και ντόπιοι – συγγενείς και φίλοι του Ισιδώρου και της Αννας Μπίλα (Μπιλαρίκη).

Ο Ισίδωρος Μπίλας μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των συγγενών και φίλων στη βάπτιση της μόλις 16 μηνών εγγονής του και τόνισε ότι αρκετοί από τους ομογενείς επισκέφθηκαν για πρώτη φορά τη Χίο.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Παράλληλα, τόνισε ότι προ τριών ετών είχαν τελέσει στην Χίο το μυστήριο του γάμου του Γιάννη και ότι και τότε είχαν πάει αρκετοί Αμερικανοί οι οποίοι ενθυμούνται πάντα τις μοναδικές στιγμές που έζησαν.

Ο κ. Μπίλας είχε μεριμνήσει για τους προσκεκλημένους και μάλιστα είχε κάνει ειδικό πρόγραμμα ξενάγησης στα αξιοθέατα της Χίου, καθώς επίσης και για την ψυχαγωγία τους.

Οι περισσότεροι έχουν ήδη επιστρέψει στην Αμερική και στον Καναδά κουβαλώντας μαζί τους τις καλύτερες αναμνήσεις από το νησί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *