Πεντηκοστή επέτειος της κοινότητας Αγίας Τριάδος Μπιλόξι -Μισισιπή

Ο π. Κωνσταντίνος Τζιτζίκος ο οποίος ιερουργεί στο ναό της Αγίας Τριάδος στο Μπιλόξι του Μισισιπή. Φωτογραφία: Κοινότητα Αγίας Τριάδος.

ΜΠΙΛΟΞΙ. ΜΙΣΙΣΙΠΗ. Η ιεραποστολική κοινότητα της Αγίας Τριάδος στην πόλη Μπιλόξι του Μισισιπή γιορτάζει το Σαββατοκύριακο 20-21 Μαΐου 2017 την επέτειο των πενήντα χρόνων από την ίδρυσή της. Των λατρευτικών και κοινωνικών εκδηλώσεων θα προστεί ο Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία του οποίου ανήκει η κοινότητα.

Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά το πέρας της οποίας θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα, στη διάρκεια του οποίου θα μιλήσει ο Μητροπολίτης κ. Αλέξιος, ενώ ρωσικό συγκρότημα χορού και τραγουδιστών θα παρουσιάσει ψυχαγωγικό πρόγραμμα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «Sun Herald».

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της κοινότητας, η ενορία της Αγίας Τριάδος ιδρύθηκε για να λειτουργήσει ως πνευματικός Οίκος για τις οικογένειες των στρατιωτικών οι οποίοι υπηρετούν στην αεροπορική βάση Keesler, γνωστή ως Kessler Air Force Base, και στην οποία πολλές οικογένειες στρατιωτικών εκκλησιάζονται.

Ο ιερός ναός της Αγίας Τριάδος στο Μπιλόξι του Μισισιπή. Φωτογραφία: Κοινότητα Αγίας Τριάδος.

Η κοινότητα ξεκίνησε όταν ο Ορθόδοξος στρατιωτικός ιερεύς π. Michael Margitich το 1976 είπε στην κοινότητα της Αγίας Τριάδος Νέας Ορλεάνης ότι η Αεροπορική Βάση προγραμμάτιζε να γκρεμίσει τον ναό της Βάσης και να ανοικοδομήσει καινούργιο.

Ο εργολάβος συμφώνησε αντί να γκρεμιστεί ο ναός να αναληφθεί το κόστος της μεταφοράς του και να μεταφερθεί στην τωρινή του τοποθεσία όπως και έγινε, αφού το οικόπεδο δωρίστηκε από τον φιλάνθρωπο Will Rich.

Ξεκίνησε ως ιεραποστολικό παρεκκλήσιο της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος της Νέας Ορλεάνης, ενώ το 1983 έγινε κοινότητα με δικό της καταστατικό από την Αρχιεπισκοπή. Στις 14 και 15 Νοεμβρίου του 2014 ο Μητροπολίτης κ. Αλέξιος τέλεσε τα εγκαίνια με τη συμμετοχή πολλών ιερέων από την Λουϊζιάνα, Φλόριδα, και Αλαμπάμα.

Το καλοκαίρι του 1987 έγιναν εκτενείς ανακαινίσεις και αναπαλαιώσεις στο ναό, οι οποίες περατώθηκαν το 1988 και έλαβε τη σημερινή μορφή. Σήμερα στον ναό της Αγίας Τριάδος εκκλησιάζονται πολλοί Ορθόδοξοι διαφόρων εθνικοτήτων όπως Ελληνες, Ρώσοι, Ουκρανοί, Ρουμάνοι, Μολδαβοί, Γεωργιανοί και άλλοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *