«Περισσότερα Ελληνόπουλα στις ομάδες μας»

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Φίλαθλοι, παίκτες άλλων ομάδων και παράγοντες ήταν στις εξέδρες του Μετροπόλιταν Οβαλ για τον αγώνα της χρονιάς. Γκρικ Αμέρικαν εναντίον Παγκύπριου για το Κοσμοπόλιταν Σόκερ Λιγκ και φυσικά όλοι ήταν εκεί. Και δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το ντέρμπι των «αιωνίων» της Ομογένειας. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο που η ίδια η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος έβαλε «άρχοντα» του αγώνα έμπειρο διαιτητή από το επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας, το MLS. Ανάμεσα στους θεατές ήταν και δύο άνθρωποι που έχουν δώσει χιλιάδες «ανθρωπο-ώρες» από την ζωή τους, στις μικρές ηλικίες της Ομογένειας, είτε στο ποδόσφαιρο, είτε στο μπάσκετ, είτε οπουδήποτε αλλού υπάρχει αθλητισμός με Ελληνόπουλα. Οι Γιάννης Τσάπος και Νίκος Αλυσανδράτος, δύο από τους πολλούς αφανείς εργάτες του Παιδικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου είδαν το ντέρμπι και χάρηκαν από το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο κορυφαίες ομάδες της Ομογένειας. Ομως ως γνήσιοι Ελληνες και ως άνθρωποι που κάνουν τα πάντα για τα Ελληνόπουλα του ΠΠΠ έφυγαν μεν «γεμάτοι» από θέαμα, γκολ και πολύ ποιοτικό ποδόσφαιρο αλλά «άδειοι» και στεναχωρημένοι από την απουσία πολλών Ελλήνων στις ομάδες που εκπροσωπεύουν τον Ελληνισμό της Αμερικής σε πολύ υψηλό επίπεδο. Με ένα στόμα και οι δύο, Τσάπος και Αλυσανδράτος, είπαν τα αυτονόητα, πως τους άρεσε το παιχνίδι αλλά θα ήθελαν οι δύο ελληνικές ομογενειακές ομάδες να έχουν περισσότερα Ελληνόπουλα. Μάλιστα έκαναν και συγκεκριμένη πρόταση, Γκρικ και Παγκύπριος, να «θυσιάσουν» για 1-2-3 χρόνια τον πρωταθλητισμό τους προκειμένου να συνεργαστούν με το ΠΠΠ ή με άλλες ομάδες που έχουν Ελληνόπουλα και να δουλέψουν μαζί προκειμένου να «δέσουν» δύο ομάδες που στην πλειονότητά τους θα έχουν νεαρούς Ελληνες παίκτες που θα παίζουν για το εθνόσημο, για την φανέλα και τον Ελληνισμό.

Αναλυτικά είπαν:

Γιάννης Τσάπος: «Καταπληκτικό το σημερινό παιχνίδι. Μου άρεσε πάρα πολύ. Αλλά με προβληματίζει και θα ήθελα να βλέπω τις ομάδες μας με περισσότερα Ελληνόπουλα. Αν εξαιρέσει κανείς τον Παγκύπριο οι άλλες ομάδες δεν αξιοποιούν τα Ελληνόπουλα όσο θα έπρεπε. Μου έχει μείνει στο μυαλό η πορεία της ομογενειακής ‘εθνικής’ Ελλάδος που έπαιξε και προκρίθηκε μέχρι τα ημιτελικά του τουρνουά NY Cosmos. Αυτό σημαίνει ότι όταν θέλουμε μπορούμε να φτάσουμε ψηλά με το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε. Να για παράδειγμα ο Παγκύπριος κέρδισε τον Γκρικ Αμέρικαν έχοντας στην πλειονότητα της ομάδας Ελληνες παίχτες. Προτρέπουμε και τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Και με την ευκαιρία που μου δίνεται ο λόγος θα ήθελα να πω και κάτι άλλο. Ας ξεκινήσουμε μια ομάδα με τα δικά μας παιδιά και ας μην έχουμε στόχο τον πρωταθλητισμό και μόνο στο μυαλό μας. Ας βάλουμε ένα πλάνο σε μια πενταετία να οικοδομήσουμε μια ακόμη μεγάλη ομάδα επιλέγοντας την αφρόκρεμα των αθλητών μας. Εμείς στο Παιδικό Πρωτάθλημα δημιουργούμε τις προϋποθέσεις και τον κατάλληλο χώρο για να αναπτυχθεί το ομογενειακό ποδόσφαιρο. Εχουμε στις ομάδες μας πάνω από 700 παιδιά από 7 χρονών μέχρι 15 χρονών. Υπάρχουν τουλάχιστον 30 παιδιά με εξαιρετικό ταλέντο. Ας το λάβουν υπόψιν τους οι παράγοντες των μεγάλων ομάδων μας και δεν είναι ανάγκη να τρέχουν μακριά. Εμείς έχουμε το φυτώριο. Ας έλθουν να επιλέξουν και να βοηθήσουν τους πιο ταλαντούχους για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο».

 

Νίκος Αλυσσανδράτος: «Εμείς στο Παιδικό Πρωτάθλημα περισσότερο από μια δεκαετία δίνουμε την ευκαιρία σε παιδιά από 7 μέχρι 15 ετών που είναι αμιγώς Ελληνόπουλα, να παίζουν ποδόσφαιρο. Δεν έχουμε επιλέξει τον πρωταθλητισμό αλλά την ευγενή άμιλλα, την καλή παρέα, την δημιουργία χαρακτήρων με ήθος και πάνω από όλα την διατήρηση της ελληνικότητάς μας. Σε όλο αυτό το διάστημα περάσαν από τα τα χέρια μας εξαιρετικά ταλέντα. Δεν ενδιαφέρθηκε όμως ποτέ κανείς να μας προσεγγίσει, να μας δει και να αξιοποιήσει τα πολλά ταλέντα που διαθέτουμε και να αναλάβει να συνεχίσει αυτό που εμείς έχουμε ξεκινήσει. Οπως πολύ σωστά ανέφερε και ο φίλος και συνάδελφος από το Παιδικό Πρωτάθλημα, υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες των ομάδων μας στις μεγάλες κατηγορίες αν οι αρμόδιοι θελήσουν και επενδύσουν στο φυτώριο που εμείς έχουμε δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια. Με απογοητεύει που μένει ανεκμετάλλευτος ο ‘θησαυρός’ που εμείς δίνουμε την ευκαιρία να αποκαλυφθεί και πηγαίνει χαμένος. Εμείς με κόπο και προσωπικές θυσίες έχουμε το φυτώριο έτοιμο. Ας μας προσεγγίσουν οι μεγάλες ομάδες και να αξιοποιήσουν το θησαυρό που διαθέτουμε. Είναι λυπηρό εκτός από τον Παγκύπριο να μην βλέπεις σχεδόν καθόλου Ελληνόπουλα σε ελληνικές ομάδες».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available