Πιέζει για πιο αυστηρή νομοθεσία έναντι της Con Ed o Μάικλ Γιάνναρης

O κ. Μάικλ Γιάνναρης (AP/Hans Pennink)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ομογενής αναπληρωτής ηγέτης της πολιτειακής Γερουσίας Μάικλ Γιάνναρης επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της επιβολής πιο αυστηρών κανόνων στους παρόχους ενέργειας, μετά το μπλακ άουτ του περασμένου Σαββάτου που άφησε στο σκοτάδι χιλιάδες καταναλωτές και το σύστημα του μετρό στο χάος.

«Οι Νεοϋορκέζοι θα πρέπει να βασίζονται σε αξιόπιστη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και η Con Ed δεν αξίζει να προστατεύεται όταν φέρει ευθύνη» δήλωσε ο κ. Γιάνναρης. «Ενώ περιμένουμε την έρευνα για τη συσκότιση του Σαββάτου, πρέπει να προωθήσουμε πολιτικές που δίνουν στους καταναλωτές της Νέας Υόρκης περισσότερη εξουσία».

Ο γερουσιαστής Γιάνναρης έγραψε δύο νομοσχέδια τα οποία αντιμετωπίζουν την ανισορροπία της εξουσίας μεταξύ παρόχων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και των πελατών τους.

Το πρώτο θα εξαλείψει την προστασία που έχουν οι πάροχοι ενέργειας αν αποδεικνύεται ότι συμβάντα σαν και αυτό του Σαββάτου σημειώνονται με δική τους υπαιτιότητα.

Το δεύτερο νομοσχέδιο διευρύνει το πεδίο των ελέγχων διαχείρισης που μπορεί να κάνει η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης σε παρόχους υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available