Πλήθος κόσμου στo 42o ετήσιο φεστιβάλ του Αγίου Δημητρίου στο Γιούνιον της Νέας Ιερσέης

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας π. Γεώργιος Κουζέλης με ομάδα εθελοντών. Διακρίνεται δεύτερη από δεξιά η πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου και υπεύθυνη του φεστιβάλ, Βασιλική Σπυρόπουλου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

ΓΙΟΥΝΙΟΝ. ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το 42o ετήσιο φεστιβάλ του Αγ. Δημητρίου στην πόλη Γιούνιον Νέας Ιερσέης που πραγματοποιήθηκε το τετραήμερο Πέμπτη 5 με Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

Ομογενείς και κάτοικοι της περιοχής απόλαυσαν στο προαύλιο της εκκλησίας παραδοσιακά φαγητά και γλυκίσματα, διασκέδασαν με ελληνική μουσική, ψώνισαν από την μεγάλη υπαίθρια αγορά αναμνηστικών ειδών, ενώ για τους μικρούς υπήρχε λούνα παρκ.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας π. Γεώργιος Κουζέλης ευχαρίστησε θερμά μέσω «Ε.Κ.» τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις της ενορίας.

«Πρόκειται για ένα ιστορικό φεστιβάλ που προβάλλει τον Ελληνισμό στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Ιερσέης. Αν και η κοινότητά μας είναι σχετικά μικρή λόγο μετακίνησης του πληθυσμού σε άλλες περιοχές της Νέας Ιερσέης, η αγάπη των μελών είναι τόσο μεγάλη ώστε να ισχύει σε μας αυτό που έλεγε ο αοίδιμος Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας αναφερόμενος στους Ελληνες της Πόλεως, ότι μπορεί να είμαστε λίγοι αλλά είμαστε παράλληλα και αμέτρητοι, όπως αμέτρητη είναι και η αγάπη των ανθρώπων εδώ για την εκκλησία μας.

»Ο Θεός να τους έχει πάντα καλά και να τους ευλογεί διότι βοηθάνε με αυταπάρνηση την ενορία μας, μικροί και μεγάλοι, θυσιάζοντας ένα μεγάλο μέρος του χρόνου τους. Ενα μεγάλο ευχαριστώ και στη μεγάλη και ιστορική μας εφημερίδα τον ‘Εθνικό Κήρυκα’ για τη συνεχή προβολή, στήριξη και συμπαράσταση», δήλωσε.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας π. Γεώργιος Κουζέλης με ομάδα εθελοντών στην ψησταριά. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Η πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου και υπεύθυνη του φεστιβάλ, Βασιλική Σπυρόπουλου, ανέφερε ότι οι καλεσμένοι διασκεδάζουν και απολαμβάνουν όμορφα και νόστιμα φαγητά φτιαγμένα με μεράκι.

«Θα ήθελα να επισημάνω ιδιαιτέρως», επισήμανε, «τις προσπάθειες των ενοριτών, του συμβουλίου, της Φιλοπτώχου Αδελφότητας και όλων των οργανώσεων που εργάζονται πυρετωδώς επί μήνες για την επιτυχία του φεστιβάλ και να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς και δωρητές. Ολα τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν για την ενίσχυση των προγραμμάτων της εκκλησίας».

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, Καλλιόπη Κουφομιχάλη, τόνισε ότι και τα 40 μέλη του συλλόγου προσφέρουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν όχι μόνο την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου αλλά και τους άρρωστους, πεινασμένους, άστεγους και φτωχούς ανθρώπους και παιδιά, οπουδήποτε χρειάζεται βοήθεια.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας π. Γεώργιος Κουζέλης με ομάδα εθελοντών στην κουζίνα, από αριστερά, Νίκος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Μιμίδης, Πέτρος Βότσης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Θεόδωρος Καστής, Καλλιόπη Κουφομιχάλη, πρόεδρος Φιλοπτώχου Αδελφότητας. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Η Μαρία Βροχίδου, μέλος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, ανέφερε ότι πολλοί άνθρωποι εργάστηκαν στην κουζίνα εθελοντικά ατέλειωτες ώρες φτιάχνοντας παραδοσιακά ελληνικά φαγητά για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

Ο Μανώλης Εμμανουηλίδης, μέλος τους εκκλησιαστικού συμβουλίου, τόνισε ότι στο φεστιβάλ δίνεται η ευκαιρία για διασκέδαση και ταυτόχρονα για συγκέντρωση χρημάτων τα οποία είναι τόσο απαραίτητα για τα λειτουργικά έξοδα της εκκλησίας.

Ο Μηνάς Οικονομίδης, ταμίας του εκκλησιαστικού συμβουλίου και του Ελληνικού σχολείου, εξέφρασε τη χαρά και υπερηφάνεια που νιώθει βλέποντας όλα τα μέλη να συνεργάζονται αρμονικά και αγαπημένα για το καλό της εκκλησίας και ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές για τις υπηρεσίες τους.

Ο υπεύθυνος της κουζίνας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, υπηρετεί την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου από το 1985. Υπογράμμισε πως «ο σκοπός του φεστιβάλ είναι η παρουσίαση και προβολή των ελληνικών παραδόσεων, των ηθών και εθίμων, της κουζίνας και της φιλοξενίας και εύχομαι να συνεχίσει για πολλά ακόμη χρόνια».

Η αντιπρόεδρος της σχολικής επιτροπής του ελληνικού σχολείου, Μάτα Αγριαντώνη, ανέφερε ότι φέτος συμπληρώνονται 91 χρόνια από την ίδρυση του σχολείου. «Εννέα δεκαετίες ανεκτίμητης προσφοράς στην ελληνική παιδεία, Ιστορία και πολιτισμό». τόνισε.

Και συνέχισε: «Ηταν το πρώτο σχολείο της Νέας Ιερσέης που αναγνωρίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση. Σήμερα έχουμε 65 μαθητές με τάξεις από το προνήπιο έως και την 6η. Τα μαθήματα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 4:30 έως τις 6:30 το απόγευμα. Είμαστε από τα λίγα απογευματινά σχολεία που διαθέτει παιδική βιβλιοθήκη. Εχουμε εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως το ‘εγώ και η μαμά μου’, το οποίο λειτουργεί μία φορά το μήνα με τη συμμετοχή μικρών παιδιών και μανάδων».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available