Πλήθος πιστών στον πανηγυρικό εσπερινό του Αγίου Νικολάου Μπρούκλιν (φωτογραφίες)

Πλήθος πιστών στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Μπρούκλιν. Φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Πανηγυρικός εσπερινός τελέστηκε την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στον κατάμεστο από πιστούς πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Μπρούκλιν.

Του εσπερινού πρωτοστάτησε ο ιερατικός προϊστάμενος του ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Μελέτιος Μπουγάς, βοηθούμενος από τον Αρχιμανδρίτη Ιερόθεο Μαρκόπουλο και τον Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μανωλούδη.

Με δηλώσεις του στον «Ε.Κ.» ο Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Μπουγάς ευχήθηκε χρόνια πολλά, ευλογημένα, ηγιασμένα και ο Αγ. Νικόλαος να σκέπει και να φρουρεί πάντοτε τους ευσεβείς Ορθοδόξους χριστιανούς ομογενείς.

Ο ιερατικός προϊστάμενος του ιερού ναού, Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Μπουγάς, ασπάζεται την εικόνα του Αγίου Νικολάου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

«Με τη χάρη του Θεού εορτάζουμε και φέτος τη μνήμη τού εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού», είπε. Και συνέχισε: «Εορτάζουμε και πανηγυρίζουμε σήμερα με την ευλογία του Καθηγουμένου μας Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευκαρπίας κ. Ιερόθεου.

»Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Μπρούκλιν είναι Πατριαρχικό Μετόχιο. Ανήκει στην Ιερά και Πατριαρχική Μονή της Αγίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια και υπάγεται στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Ιδρύθηκε από Διπλατανιώτες, με καταγωγή από την ορεινή Τριχωνίδα, οι οποίοι τον συντηρούν μέχρι και σήμερα.

»Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί και η πρόσοψη της εκκλησίας μας και το καμπαναριό, χάρη στις δωρεές των πιστών. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου και στις κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητας για το εξαιρετικό και ενάρετο έργο που επιτελούν».

Μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου, από αριστερά, Φώτης Γκουρνέλος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, πρόεδρος, Αρης Σφίγγος. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ευχήθηκε σε όλη την Ομογένεια και ιδιαιτέρως στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, Αλέκα Γεωργακοπούλου, ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα στους εορτάζοντες, υγεία, ευτυχία και προκοπή σε όλους τους Ελληνες.

Μετά το πέρας του Εσπερινού η Φιλόπτωχος Αδελφότητα παραχώρησε δείπνο στην κοινοτική αίθουσα.

Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, επρόκειτο να τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Ιερής Εικόνας του Αγίου.

Μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, από αριστερά, Λούλα Ξηλωμένου, Αλέκα Γεωργακοπούλου, πρόεδρος, Ντίνα Κωστόπουλου, Ντίνα Πιτσιρίκου, Αννα Μπιλαρίκη, Σταυρούλα Βουρνέλου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Ο Ισίδωρος Μπιλαρίκης με την εγγονή του Ισιδώρα. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Μαρκόπουλος θυμιάζει τους πιστούς. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Πλήθος πιστών στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Μπρούκλιν. Φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου στο Μπρούκλιν. Φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Πλήθος πιστών στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Μπρούκλιν. Φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Πλήθος πιστών στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Μπρούκλιν. Φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available