Πλήθυναν οι δωρεές μετά την επιπλοκή της κατάστασης του Μανώλη Χατζηαντωνίου

Από αριστερά διακρίνονται οι Μαρία, Γιάννης και Χριστίνα και Μανώλης Χατζηαντωνίου. Φωτογραφία Αρχείο "Εθνικού Κήρυκα".

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Περιπλέκεται η κατάσταση της υγείας του Μανώλη Χατζηαντωνίου από το Ιστ Ράδεφορντ της Νέας Ιερσέης, καθώς πέραν του τερματικού καρκίνου του Παγκρέατος αυτή την εβδομάδα διεγνώσθη ότι πάσχει και από Περιφερική Αποφρακτική Αρτηριοπάθεια.
Η απόφραξη των αρτηριών των κάτω άκρων προκάλεσε πρήξιμο και πόνους και ο Μανώλης υποψιάζονταν για τα χειρότερα. Υποβλήθηκε στις ενδεδειγμένες εξετάσεις οι οποίες απέδειξαν την πάθηση, ενώ οι θεράποντες γιατροί του έδωσαν φαρμακευτική αγωγή και ελπίζουν ότι σταδιακά θα βελτιωθεί η κατάστασή του.
Ο Μανώλης Χατζηαντωνίου και η κόρη του Μαρία, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, διαγνώστηκαν ότι πάσχουν από την επάρατη νόσο και δίνουν τη δική τους μάχη να κρατηθούν στη ζωή. Η ηρωίδα σύζυγος – μητέρα Κρίστι (Χριστίνα) Χατζηαντωνίου προσπαθεί να συμπαρασταθεί και στους δύο και συνάμα να μεγαλώσει και τον μόλις δύο ετών Γιάννη.

MANOLIS HAJIANTONIOU CANCER DSC_1705
Μόλις εξήλθε από το ιατρείο, ο Μανώλης επικοινώνησε μαζί μας και μεταξύ άλλων τόνισε: «Αρχικά φοβήθηκα διότι είχαν πρηστεί τα πόδια μου, πονούσα και με δυσκολία περπατούσα ακόμη και μέσα στο δωμάτιο. Φοβήθηκα για τα χειρότερα, αλλά οι γιατροί πιστεύουν ότι με τη νέα θεραπευτική αγωγή θα εμποδίσουν την περαιτέρω επιδείνωση και με την πάροδο του χρόνου θα δω διαφορά».
Ερωτηθείς για την κατάσταση της υγείας της 11χρονης Μαρίας που πάσχει από καρκίνο του εγκεφάλου και διαγνώστηκε τέσσερις περίπου μήνες μετά τη διάγνωση του ιδίου τόνισε:\
»Η Μαρία δεν βλέπει καλά από το ένα μάτι, αλλά πάει καλά. Κάνει τις θεραπείες και πηγαίνει και στο σχολείο και μάλιστα αριστεύει. Εγώ όμως δεν σε πήρα ούτε για τη νέα περιπέτεια και ούτε για να σε στεναχωρήσω, αλλά σε πήρα να σε παρακαλέσω να πεις ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Διεύθυνση, στο δημοσιογραφικό επιτελείο και σε όλους τους αναγνώστες του ‘Εθνικού Κήρυκα’», επεσήμανε ο Μανώλης Χατζηαντωνίου, ο οποίος, όπως αναφέρει και στην επιστολή που δημοσιεύεται στη στήλη των επιστολών, δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι «ο ‘Ε.Κ.’ και οι αναγνώστες του θα του έφερναν τόσες εκπλήξεις, γαλήνη και ζεστασιά».
Ο Μανώλης διαβάζει καθημερινά τον «Εθνικό Κήρυκα» και ευγνωμονεί τον Νίκο Ανδριώτη που του έκανε πρωτοχρονιάτικο δώρο μια ετήσια συνδρομή με την υπηρεσία της κατ’ οίκον διανομής και με έκδηλη την ικανοποίηση είπε: «Ακόμη και όταν η Κρίστι πάει την Μαρία στο σχολείο είτε στους γιατρούς εγώ δεν είμαι μόνος. Εχω τον ‘Εθνικό Κήρυκα’ που φέρνει στο φτωχικό μου σπιτάκι καθημερινά τα νέα από την Ομογένεια, τη γενέτειρα και την Κύπρο».
«Περιττό να σας πω πως κάθε μέρα που έρχεται ο ταχυδρόμος μου φέρνει και μια ευχετήρια κάρτα από τους αναγνώστες τους, η οποία συνοδεύεται και από τα ‘δώρα της ψυχής τους’», πρόσθεσε ο κ. Χατζηαντωνίου.
Οταν η κατάσταση της υγείας του το επιτρέπει γράφει ο ίδιος επιστολές στους αναγνώστες που προσέφεραν τον οβολό τους, ενώ κάθε φορά που λαμβάνει μια επιταγή επικοινωνεί μαζί μου λέγοντας: «Ο αιωνόβιος ‘Εθνικός Κήρυκας’ έκανε το θαύμα του και έλαβα νέα δώρα. Παρακαλώ, εάν είναι δυνατόν αναφέρετε τα ονόματά τους, αλλά μην γράψετε ποσά για να μην αισθανθούν άβολα αυτοί που δεν μπορούσαν να δώσουν περισσότερα».

MANOLIS HAJIANTONIOU CANCER DSC_1693
«Δώρα της ψυχής»
Στα άρθρα που δημοσιεύτηκαν στις εκδόσεις της 1ης, 8ης και 15ης Ιανουαρίου αναφέραμε τα ονόματα όλων των δωρητών των δύο πρώτων εβδομάδων.
Από τις 15 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα πλήθυναν τα «δώρα της ψυχής» των αναγνωστών και το πιο σημαντικό αυξήθηκε η ακτίνα του κύκλου των δωρητών. Τις πρώτες μέρες τα δώρα προς την οικογένεια Χατζηαντωνίου προέρχονταν από την τριπολιτειακή περιοχή και από τις άλλες πολιτείες που λαμβάνουν την εφημερίδα με την υπηρεσία της κατ’ οίκον διανομής.
Τις δύο τελευταίες εβδομάδες η οικογένεια Χατζηαντωνίου έλαβε δώρα από το Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν,  από τις Μεσοδυτικές και Δυτικές Πολιτείες, καθώς οι αναγνώστες μας λαμβάνουν την εφημερίδα με το ταχυδρομείο.
Τις δύο τελευταίες εβδομάδες η οικογένεια Χατζηαντωνίου έλαβε πενήντα τρία (53) επιπλέον «δώρα ψυχής».
Σεβόμενοι την παράκληση της οικογένειας δεν δημοσιεύουμε τα ποσά που προσέφερε ο κάθε ένας, αλλά τα κάτωθι ονόματά τους: Σοφία Ραφαηλίδη, Τζορτζ Φωτόπουλος, Γιώργος Γιάννος, Τζίμης Πικούνης, Γιώργος και Ελπίδα Αλεξίου, Φίλιππας Βογιατζόγλου, Ειρήνη Δήμα, Θωμάς Μουμούρης, Ελένη Λημνιός, Δημήτρης Τζόρος, Γεώργιος Γλαρόπουλος, Σπύρος Ρουμαντζάς, Ευδοξία Κωβαίου, Δημήτριος Κωσταράς, Γεράσιμος Σουπιώνης, Ουρανία Γρίβα, Γεώργιος Αλεξιάδης, Ελένη Αχιλλέως, Ελένη Τζανέτη, Νίκη Καράμπεη, Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Καστοριάς, Ρίτα Ανδρεοπούλου, Βασίλειος Μπουχάρας, Σπύρος Βαρσάμης, Πολ Λιληκάκης, Κωνσταντίνος Παγώνης, Γκας και Μαρία Ψαρρά, Αναστασία Βενετοκλή, Greek Children’s Fund ($500), Παναγιώτης Στρούμπος, Μάριος Καρδάσης, Στυλιανή Πατσιβέλου, οικογένεια Καπάτου, Νίκη Μαστρογιάννη, Απόστολος και Καλλιόπη Λεονάρδου, Κωνσταντίνος Ζαχαρόπουλος, Πρόδρομος Κατσαντώνης, Κώστας Κίκης, Δημήτριος Στρατής, Βλάσης Φίλιπς, Ελένη Μπάμπαλη, Μαρία Βλάχου, Αννα Κατού, AHEPA Κονέκτικατ, Αδελφοί Βελησάρη, Ευαγγελία Ταβάρη, Στυλιανός Σπύρος, Τζον Κουρκουμέλης, Ελένη Οικονομοπούλου, Μαρκέλλα Τσουκαλά, Γρηγόρης Κουρκουμέλης, Greek Children’s Fund ($3.000) και Παναγιώτης Καραφώτης.

MANOLIS HAJIANTONIOU CANCER DSC_1721
Φορείς και Οργανώσεις
Mελετώντας προσεκτικά τις καταστάσεις των δωρητών της οικογένειας Χατζηαντωνίου που δημοσιεύσαμε στα τρία προηγούμενα ρεπορτάζ (βλέπε «Ε.Κ.» της 1ης, 8ης και 15ης Ιανουαρίου) διαπιστώσαμε ότι μέχρι στιγμής τα περισσότερα δώρα προς την οικογένεια Χατζηαντωνίου προέρχονται από τους απλούς αναγνώστες του «Εθνικού Κήρυκα» και ελάχιστα από οργανωμένους φορείς.
Τη μερίδα του λέοντος κατέχουν οι αναγνώστριές μας οι οποίες υπερέχουν των ανδρών τόσο αριθμητικά, όσο και ως προς τα προσφερόμενα ποσά.
Οι οργανωμένοι φορείς -σύλλογοι, αδελφότητες, σύνδεσμοι, ομοσπονδίες και κοινότητες- που μέχρι στιγμής έχουν προσφέρει τον οβολό τους για την οικογένεια Χατζηαντωνίου μετρούνται στα δάκτυλα. Και αυτό δεν οφείλεται στην αδιαφορία τους, αλλά στον χρόνο που απαιτείται για να συνέλθουν τα αρμόδια όργανα για να εγκρίνουν το ποσό που μπορούν να προσφέρουν στην οικογένεια Χατζηαντωνίου.
Εξέχουσα θέση μεταξύ των οργανωμένων φορέων κατέχουν η Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης και η Φιλόπτωχος της Μητροπόλεως, το Φιλανθρωπικό Ιδρυμα του Πανγκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης, το Greek Children’s Fund (Ταμείο Ελληνοπαίδων), η Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία, η Αδελφότητα Κυριών Καστοριάς και η AHEPA του Κονέκτικατ.
Ευχαριστήριες επιστολές
Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο Μανώλης Χατζηαντωνίου έστειλε τις πρώτες ευχαριστήριες κάρτες προς το Ταμείο Αναξιοπαθούντων του «Εθνικού Κήρυκα», στον Νίκο Ανδριώτη, το ζεύγος Κώστα και Σταυρούλας Μάστορα ιδιοκτήτες του «Titan Foods», Γιούλη και Πέτρο Πανταζή, ιδιοκτήτες του «Λευκού Πύργου», και Παναγιώτα Παπακώστα, που όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» της 1ης Ιανουαρίου ανταποκρίθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη στην έκκλησή μας και προσέφεραν τα δώρα τα οποία πήγαμε στις 30 Δεκεμβρίου με το βαρυφορτωμένο υπηρεσιακό αυτοκίνητο του «Εθνικού Κήρυκα».
Τα δώρα των προαναφερόμενων επιχειρηματιών δεν ήταν ένα καλάθι ως συνήθως, αλλά τα αγαθά που η οικογένεια Χατζηαντωνίου αγόραζε κάθε χρόνο τις παραμονές των Χριστουγέννων από τα ομογενειακά καταστήματα της Αστόριας.
«Εχουμε ήδη στείλει 65 ευχαριστήριες επιστολές και τις προσεχείς ημέρες θα στείλουμε επιστολές και σε αυτούς που έστειλαν την αγάπη τους το τελευταίο δεκαήμερο», κατέληξε ο κ. Χατζηαντωνίου.
Βοήθεια
Οι ανάγκες μεγαλώνουν, οι λογαριασμοί τρέχουν και αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, διότι πολλές εξετάσεις και θεραπείες του Μανώλη και της Μαρίας δεν καλύπτονται από την ασφάλειά τους και αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες και να καταβάλλουν το ενοίκιο.
Ο «Ε.Κ.» καλεί τους ομογενείς να προσφέρουν τον οβολό τους αποστέλλοντας την αγάπη και τα δώρα τους καθώς και τις επιταγές πληρωτέες στους Manolis & Kristen Hajiantoniou στη διεύθυνση 236 Park Ave (2nf Floor), East Rutherford NJ 07073.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available