Πλακίτσα μέχρι τέλους

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ.

Ακόμα γελάω με το σκηνικό την περασμένη Παρασκευή το βράδυ. Περνούσα από μία κεντρική τράπεζα και είχε «ουρά», σαν να ήταν ανοιχτή η τράπεζα. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αυτοί που περίμεναν ήταν ηλικιωμένοι οπότε κατάλαβα ότι «έπεσε» ο περιβόητος 13ος μισθός.

Ομως η πλάκα ήταν με έναν… κυριούλη κάπως… μαγκάκο, που μόλις είχε φύγει από το ΑΤΜ και με τα χρήματα στο χέρι άρχισε να μονολογεί… βρίζοντας: «Είμαι πολύ μ… που πίστεψα ότι αυτό το παλιόπαιδο δεν θα μας έκανε πλάκα. Μας έκοψε ακόμα και στο ‘δώρο’ που μας έκανε. Για 200 ψωροευρώ έχασα τον τελικό της Ευρωλίγκα».

Φυσικά αναφερόταν στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα και στον μειωμένο 13ο μισθό που πήρε, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι συνταξιούχοι πλην των πολύ χαμηλόμισθων. Είχε πλάκα όμως ο τρόπος που ο ηλικιωμένος μετρούσε τα τέσσερα 50ευρα και κουνώντας το κεφάλι έβριζε τον εαυτό του.

Ομως, αν το καλοσκεφτούμε αυτοί είναι οι Ελληνες. Οσες φορές και να τους κοροϊδέψεις πάλι θα πιστέψουν τα εύκολα και μεγάλα λόγια. Ελπίζω όμως πως όλο αυτό που έγινε με τον (ψευτο) 13ο μισθό θα τους ξυπνήσει πριν φτάσουν στην κάλπη για τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, γιατί μετά δεν θα χωρούν οι βρισιές και τα «γαλλικά» αλλά θα είμαστε για μαζικές… χειρονομίες μεταξύ μας…

Β.Μ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available